• Președintele ucrainean a discutat la telefon cu Trump despre războiul din Ucraina.
  • 3 persoane au murit și alte 15 au fost rănite, după ce rușii au atacat Mykolaiv.
  • Conversația are loc în contextul în care democrații cer retragerea președintelui Biden.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a discutat la telefon, ieri-seară, cu fostul președinte american Donald Trump despre războiul din Ucraina.

Conversația are loc în contextul în care tot mai mulți democrați îi cer președintelui Joe Biden să se retragă de la alegerile prezidențiale și mulți văd posibilă întoarcerea lui Trump la Casa Albă.

„Președintele Trump a transmis imediat că a avut o discuție bună cu liderul ucrainean, că Zelenski l-a felicitat pentru nominalizarea republicanilor și a condamnat tentativa de asasinat. Trump a subliniat că va aduce pacea în lume și că va opri războiul din Ucraina. Cu toate acestea, sunt niște obiective care nu au un plan concret. Trump nu a arătat cum va aduce această pace.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Trump și Zelenski au stabilit și o întâlnire față în față, însă nu se știe dacă va avea loc înainte sau după alegeri. Este prima daată de când cei doi vorbesc de când Trump a plecat de la Casa Albă și este și prima conversație cu un lider extern de când a acceptat formal nominalizarea Partidului Republican.

Faptul că cei doi au vorbit poate fi un semn bun că ar putea continua cooperarea, dacă Trump va ajunge la Casa Albă, însă trebuie reamintit că Trump a spus în repetate rânduri că SUA oferă prea mulți bani Ucrainei pentru a o susține în război. Pe de altă parte, Trump a spus că pre-condițiile lui Putin pentru o încetare a focului sunt inacceptabile”, a spus Andreea Soare, editor Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Citește și