• În planul pentru victoria Ucrainei, un punct al lui Zelenski se referă la „incursiunea în Kursk”. Ajutorul SUA este vital pentru implementarea planului.
  • Rușii au avansat peste 2 km la nord-vest de Novohrodivka. Își mențin pozițiile în partea centrală a orașului.
  • Ucrainenii au capturat 100 de așezări rusești, deși armata rusă a dislocat 30.000 de militari în Kursk.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat, ieri, că îi va prezenta Președintelui american Joe Biden un plan pentru victoria Ucrainei în patru puncte. Acesta spune că ar putea trimite planul și Kamalei Harris și lui Donald Trump, având în vedere că alegerile prezidențiale din SUA se apropie și nu se știe cine le va câștiga. Între timp, rușii avansează în Pokrovsk, iar ucrainenii susțin că au ocupat 100 de așezări rusești și că au capturat 600 de militari ruși.

Cum arată planul lui Zelenski și cum a evoluat situația pe front?

Planul a fost prezentat succint de Președintele Volodimir Zelenski în cadrul unei conferințe de presă. Punctele acestul plan se referă la regiunea Kursk, dar și la locul Ucrainei în arhitectura de securitate a lumii. De asemenea, Zelenski vorbește și despre un pachet puternic care ar putea să forțeze Rusia să încheie războiul prin metode diplomatice. Ultimul punct este unul economic despre care Zelenski nu a dat mai multe detalii. Așadar, incursiunea în Kursk este parte a unui plan mai mare. Planul îi va fi prezentat Președintelui Joe Biden în septembrie.

Rușii au avansat foarte mult în ultimele ore. Ieri au avansat peste 2 km la nord-vest de Novohrodivka. Acum își mențin pozițiile în partea centrală a orașului. Rusia încearcă să echilibreze ofensivele de pe front.

Recomandări

STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
TRUMP SE VEDE CU MODI
ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH

Ucrainenii au capturat 100 de așezări rusești, deși armata rusă a dislocat 30.000 de militari în Kursk.

Citește și