• „Radiațiile nu respectă frontierele de stat”, a declarat Zelenski.
  • „Nimeni nu putea ști cum se vor încheia atacurile rusești asupra instalației nucleare și toată lumea din Ucraina și-a amintit ce înseamnă Cernobîl”, a spus el.
  • Pentru a treia iarnă, Rusia își intensifică atacurile asupra rețelei energetice a Ucrainei.

Rusia intenționează să atace centralele nucleare ucrainene și să le deconecteze de la rețeaua energetică, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, avertizând că astfel de atacuri riscă un dezastru nuclear, scrie CNN.

„Radiațiile nu respectă frontierele de stat”, a declarat Zelenski miercuri în discursul său în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York.

Deoarece Rusia „nu poate învinge rezistența poporului nostru pe câmpul de luptă”, Zelensky a declarat că președintele rus Vladimir Putin „caută alte modalități de a înfrânge spiritul ucrainean”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI ZELENSKI
PAPA REVINE!
CÂT DE SAFE E SOCIAL MEDIA?
RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT

Pentru a treia iarnă, Rusia își intensifică atacurile asupra rețelei energetice a Ucrainei, în încercarea de a arunca țara în „întuneric și frig”, a declarat Zelenski.

Discursul lui Zelenski la ONU a avut loc cu puțin timp înainte ca acesta să discute „planul său de victorie” cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, care se așteaptă să includă cererea de lungă durată a Kievului de a utiliza rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte militare din Rusia.

În discursul său, Zelenski a reamintit momentul „îngrozitor” din primele săptămâni ale războiului, când atacurile rusești asupra centralei nucleare de la Zaporojie (ZNPP), cea mai mare din Europa, au stârnit temeri în rândul ucrainenilor cu privire la un nou dezastru de tip Cernobîl.

„Nimeni nu putea ști cum se vor încheia atacurile rusești asupra instalației nucleare și toată lumea din Ucraina și-a amintit ce înseamnă Cernobîl”, a spus el.

Citește și