• Rusia și Ucraina fac un schimb de prizonieri mediat de Emiratele Arabe Unite.
  • Noile brigăzi ucrainene au nevoie de transportoare, tancuri și artilerie grea.
  • Peste 600.000 de ruși au plecat din Rusia după începutul războiului.

Președintele Volodimir Zelenski a avut, ieri, o întâlnire cu șeful armatei ucrainene pentru a vedea care este situația celor 14 brigăzi ucrainene nou înființate, care vor înlocui parțial trupele în zonele dificile ale frontului. Desfășurarea unei contraofensive de către aceste brigăzi, în viitorul apropiat depinde, însă, de echiparea lor, iar acest lucru este dificil acum, întrucât armele de la americani întârzie. Tot astăzi ar trebui să aibă loc și un schimb de 90 de prizonieri între Rusia și Ucraina, mediat de către Emiratele Arabe Unite.

Ce fel de echipamente așteaptă Președintele Zelenski pentru aceste brigăzi?

Președintele Volodimir Zelenski a spus că aceste brigăzi au nevoie de transportoare blindate, vehicule mecanizate și tancuri. Este vorba despre 14 brigăzi noi care, inițial, au fost create cu scopul de a fi rezerve, dar care au fost trimise pe front pentru a înlocui militarii din punctele mai dificile ale câmpului de luptă. O brigadă are între 3.000 – 7.000 de militari. În cazul Ucrainei, o brigadă are în jur de 5.000 de militari. Ucraina se află în plin proces de recrutare. Este posibil ca în perioada următoare brigăzile să se îndrepte spre alte țări pentru a se antrena.

A apărut un raport în care este precizat numărul rușilor care au plecat din țară

Raportul a fost realizat de o publicație din opoziție din Rusia. Ar fi vorba despre 650.000 de ruși care au părăsit țara din 2022. Cei mai mulți dintre ei au mers spre Armenia, Georgia sau SUA și Israel. Acestea sunt țări cu care Rusia are un acord prin care cetățenii pot intra fără viză.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și