• Ucraina are informații despre pregătirea a două unități – posibil până la 12.000 de soldați nord-coreeni.
  • „Aceasta este o provocare, dar știm cum să răspundem la această provocare”, a declarat Zelenski.
  • Un diplomat american de rang înalt a declarat luni că Washingtonul se consultă cu aliații săi cu privire la implicațiile implicării Coreei de Nord.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut marți aliaților „să nu se ascundă” și să răspundă la dovezile privind implicarea Coreei de Nord în războiul Rusiei din Ucraina. El a declarat în discursul său de seară că Ucraina are informații despre pregătirea a două unități – posibil până la 12.000 de soldați nord-coreeni – pentru a participa la război alături de forțele ruse, scrie Reuters.

„Aceasta este o provocare, dar știm cum să răspundem la această provocare. Este important ca partenerii să nu se ascundă nici ei de această provocare”, a declarat Zelenski.

Nici Coreea de Nord, nici Rusia, a spus el, nu țin cont de numărul de morți într-un conflict. „Dar noi toți în lume avem un interes egal în a pune capăt războiului, nu în a-l prelungi. Prin urmare, trebuie să oprim Rusia și complicii săi”, a spus el.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT
TINERI ȘI NEIMPLICAȚI

„Dacă Coreea de Nord poate interveni într-un război în Europa, atunci presiunea asupra acestui regim este cu siguranță insuficientă”. Secretarul britanic al Apărării, John Healey, a declarat marți că este „foarte probabil” ca Coreea de Nord să fi început să trimită sute de soldați pentru a ajuta Rusia în conflictul vechi de peste 2 ani și jumătate.

Un diplomat american de rang înalt a declarat luni că Washingtonul se consultă cu aliații săi cu privire la implicațiile implicării Coreei de Nord și a adăugat că o astfel de evoluție ar fi o „evoluție periculoasă și extrem de îngrijorătoare” dacă ar fi adevărată.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat luni că trimiterea de trupe nord-coreene ar duce la o escaladare semnificativă a conflictului.

Citește și