• Zelenski a lăudat atacurile ucrainene asupra țintelor militare din Rusia.
  • Kievul a intensificat loviturile ca răspuns la bombardamentele rusești.
  • Zelenski a cerut aliaților să permită utilizarea armelor occidentale pe teritoriul rus.

Președintele, Volodimir Zelenski, a lăudat sâmbătă forțele ucrainene pentru că au lovit ținte militare în interiorul Rusiei, după ce armata sa a raportat mai multe atacuri, inclusiv asupra unui aerodrom și a unui depozit de petrol, scrie The Guardian.

„Aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre soldații noștri și tuturor celor care lucrează în industria noastră de apărare pentru lovirea aerodromurilor rusești, rafinăriilor de petrol și logisticii”, a spus el în declarația sa zilnică.

Kievul a intensificat atacurile aeriene asupra teritoriului rus, declarând că efectuează aceste lovituri ca răzbunare pentru bombardamentele la care a fost supusă Ucraina de când Rusia a invadat, acum mai bine de doi ani.

Recomandări

ȘCOALĂ SMART ÎN CIUGUD
ZELENSKI DĂ DIN CASĂ
CIUCĂ, LA ÎNCEPUT DE ȘCOALĂ
NATO CONDAMNĂ RUSIA
MUSK VREA STARSHIP PE MARTE
LAMAR LA SUPER BOWL

„Fiecare lovitură care răspunde cu precizie la bombele Rusiei, care distruge logistica rusă, bazele rusești, face ca ocupantul să rămână mai greu pe pământul nostru. Fiecare lovitură aduce sfârșitul just al războiului mai aproape”, a adăugat el.

Anterior, o sursă de apărare ucraineană a declarat pentru AFP că dronele au lovit aerodromul Morozovsk din regiunea Rostov, distrugând un depozit de muniții.

Oficialii ruși nu au comentat pretențiile referitoare la aerodromul distrus, dar guvernatorul local, Vasily Golubev, a declarat pe Telegram că autoritățile au introdus starea de urgență în districtul Morozovsk.

Sursa din sectorul de apărare ucrainean a mai spus că forțele sale au lovit un depozit de combustibil din districtul Kamensky din regiunea Rostov, unde oficialii ruși au raportat anterior că un atac cu drone a incendiat rezervoarele de petrol.

Mai târziu, forțele armate ucrainene au declarat că au scufundat submarinul B-237 Rostov-pe-Don în Crimeea ocupată cu o zi înainte și au distrus patru lansatoare de rachete.

Pe parcursul războiului, Kievul și-a revendicat din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru atacurile pe teritoriul deținut de Rusia. Zelenski le-a cerut aliaților să ridice restricțiile pentru a permite Ucrainei să folosească arme occidentale pentru a lovi teritoriul controlat de Rusia.

Zelenski a pledat pentru ca armatele sale să aibă voie să vizeze locurile „unde se află ocupantul, de unde Rusia lovește Ucraina, lansează rachete, drone Shahed, bombe”.

Citește și