• Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este în Qatar care negociază cu Rusia eliberarea copiilor ucraineni.
  • Rusia a răpit peste 19.000 de copii ucraineni, 400 au fost returnați.
  • Ucraina a stabilizat frontul din Harkov, Rusia trimite întăriri.

Președintele Volodimir Zelenski a sosit în Qatar pe 5 iunie pentru a se întâlni cu șeicul Tamim bin Hamad Al Thani. Qatarul a acționat ca mediator între Kiev și Moscova pentru a aduce înapoi copiii ucraineni deținuți ilegal de Rusia. Peste 19.500 de copii au fost confirmați ca fiind răpiți de Rusia de la începutul invaziei sale pe scară largă în Ucraina, iar mai puțin de 400 dintre ei au fost returnați acasă, potrivit bazei de date Children of War.

După Qatar, Zelenski va merge în Arabia Saudită și mai apoi în Franța. Ce se așteaptă să obțină?

Cea mai importantă vizită va fi cea din Franța. În Qatar a discutat despre copiii ucrainieni răpiți de Rusia, în Arabia Saudită a discutat despre schimburile de prizonieri, însă în Franța se va întâlni atât cu Biden cât și cu Macron. SUA vor asigura un nou ajutor de 225 de milioane de dolari. Atât Franța cât și SUA permit Ucrainei să lovească cu armele lor teritoriile din Rusia, iar de când s-a întâmplat acest lucru, frontul de la Harkov a fost stabilizat.

Pentru prima dată de la începutul războiului, Vladimir Putin a avut o conferință cu eeprezentanții agențiilor străine acreditați la Kremlin. Acesta nu a exclus folosirea armelor nucleare și, de asemenea, a anunțat că ar putea înarma și el alte state.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și