Zelenski: „Rusia ar putea intensifica atacurile în Ucraina”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că Rusia și-ar putea intensifica atacurile în nord-estul Ucrainei, în urma recentelor sale câștiguri în apropierea orașului Harkov.

Trupele rusești au încercat să avanseze în timp ce forțele ucrainene, depășite de armament, încearcă să consolideze o linie de front slăbită, scrie BBC.

Zelenski a recunoscut că există probleme legate de personalul militar și de moral, spunând că o serie de brigăzi existente erau goale.

De asemenea, el a declarat pentru agenția de știri AFP că flota aeriană a țării este deficitară și a reiterat apelurile către aliați de a trimite mai multe avioane de apărare aeriană și de luptă.

„Astăzi avem aproximativ 25% din necesarul pentru apărarea Ucraina„, a declarat Zelenski despre capacitățile aeriene ale Ucrainei.

„Pentru ca Rusia să nu aibă superioritate aeriană, flota noastră ar trebui să aibă între 120 și 130 de avioane moderne”.

SUA au aprobat recent un nou pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care include sprijin militar.

Forțele rusești au început recent o ofensivă, atacând sate de la frontiera de nord-est a Ucrainei, în apropiere de Harkov – al doilea oraș ca mărime al țării.

Exit mobile version