• Atacurile la nivel național au folosit „peste 100 de rachete de diferite tipuri și aproximativ 100 de drone Shahed”.
  • Forțele aeriene ucrainene au declarat că au detectat zeci de rachete și drone care au vizat aproape toate regiunile țării.
  • Compania națională de energie a Ucrainei, Ukrenergo, a fost nevoită să pună în aplicare întreruperi de urgență ale energiei electrice pentru a stabiliza sistemul.

Rusia a lansat un atac „masiv” cu rachete și drone care a vizat infrastructura energetică din Ucraina în cursul nopții de luni spre marți, au declarat oficialii ucraineni, omorând cel puțin patru persoane și provocând întreruperi ale alimentării cu energie electrică în mai multe orașe, scrie CNN.

Atacurile la nivel național au folosit „peste 100 de rachete de diferite tipuri și aproximativ 100 de drone Shahed”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, numindu-l „unul dintre cele mai mari atacuri” în mai mult de doi ani și jumătate de război.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au detectat zeci de rachete și drone care au vizat aproape toate regiunile țării, de la regiunile estice de pe linia frontului, Harkov și Dnipro, până la orașul port din sud, Odesa, precum și capitala Kiev.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

„Teroriștii ruși au vizat din nou infrastructura energetică”, a scris luni pe Telegram premierul ucrainean Denys Shmyhal. Cel puțin 15 regiuni au fost vizate de o combinație de drone, rachete de croazieră și rachete hipersonice Kinzhal, a spus el.

Compania națională de energie a Ucrainei, Ukrenergo, a fost nevoită să pună în aplicare întreruperi de urgență ale energiei electrice pentru a stabiliza sistemul, a declarat Shmyhal. Întreruperi de curent au fost înregistrate în mai multe orașe, inclusiv Kiev și Dnipro, potrivit lui Serhii Kovalenko, director executiv al companiei energetice Yasno.

Ucraina se pregătea de săptămâni întregi pentru un atac major al Rusiei, ca răspuns la incursiunea șoc a Kievului în regiunea de frontieră Kursk – prima invazie străină în Rusia de la al Doilea Război Mondial. Înaintea Zilei Independenței Ucrainei de sâmbătă, Ambasada SUA la Kiev a avertizat cu privire la un risc crescut de atacuri rusești cu drone și rachete.

Atacul de peste noapte a avut loc la câteva ore după ce Ministerul ucrainean de Externe a cerut Belarusului să retragă ceea ce a descris ca fiind o consolidare „semnificativă” a forțelor și echipamentelor belaruse la frontiera comună.

Citește și