• Zelenski spune că țara sa se pregătește pentru o nouă ofensivă rusească.
  • Noaptea trecută, Rusia a lansat peste 50 de rachete și drone.
  • SUA, UK și Franța permit Ucrainei să lovească ținte de pe teritoriul rusesc.
  • Macron vrea să formeze o alianță europeană pentru a trimite militari în Ucraina.

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene, generalul Sirski, în timp ce tot mai multe țări occidentale, printre care Statele Unite, Franța și Marea Britanie, permit Kievului să lovească ținte de pe teritoriul rusesc. Noaptea trecută, Rusia a lansat un alt atac la scară largă asupra Ucrainei cu peste 50 de rachete și drone.

Pentru prima dată, după 826 zile de război, Ucraina a folosit rachete americane pentru a lovi obiective militare de pe teritoriul Rusiei, conform mai multor clipuri postate pe rețelele de socializare.

Este vorba de rachete balistice ATACMS (Army Tactical Missile System) pentru sistemul HIMARS, care au fost lansate împotriva unor ținte militare din regiunea rusească Belgorod.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene, generalul-colonel Oleksandrîi Sirski, în timp ce tot mai multe țări occidentale, printre care Statele Unite, Franța și Marea Britanie, permit Kievului să lovească ținte de pe teritoriul rusesc.

Citește și