• Volodimir Zelenski este aşteptat să participe la prima zi a summitului Consiliului European.
  • Participarea preşedintelui Ucrainei a fost confirmată de un oficial al Uniunii Europene pentru Politico.
  • Reuniunea are loc în perioada 27-28 iunie, la Bruxelles.

Volodimir Zelenski este aşteptat să participe la prima zi a summitului Consiliului European. Biroul preşedintelui ucrainean nu a confirmat planurile de călătorie ale lui Zelenski şi rareori o face, invocând motive de securitate. Agenţia italiană Ansa a fost prima care a relatat despre călătoria lui Zelenski la Bruxelles.

Prezenţa lui Zelenski la Bruxelles ar fi legată de mai multe iniţiative europene privind Ucraina, inclusiv începerea oficială a negocierilor de aderare, planificată să înceapă marţi.

„UE a aprobat deja cadrul de negociere pentru Ucraina şi ne aşteptăm la începerea efectivă a negocierilor pe 25 iunie – delegaţia guvernului ucrainean va fi prezentă la Bruxelles pentru aceasta”, a declarat Zelenski duminică seara, fără a confirma dacă va face sau nu parte din delegaţie.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

„Este o săptămână cu adevărat istorică. Ucraina se îndreaptă spre acest lucru de un deceniu, iar acesta este rezultatul personal al tuturor celor care au ales Ucraina pe 24 februarie, care luptă pentru ţara noastră, care întăresc Ucraina cu tot ceea ce este necesar”, a adăugat el.

Uniunea Europeană ar urma să semneze un pact de securitate cu Ucraina în cadrul summitului.

Citește și