Zelenski va prezenta „planul de victorie” al Ucrainei la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Ucraina își va prezenta „planul de victorie” la o reuniune periodică a aliaților săi la Ramstein, în Germania, pe 12 octombrie, a declarat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram. „Vom prezenta planul de victorie, pași clari, specifici pentru un sfârșit just al războiului”, a scris el. Ucraina, care se opune de aproape 1.000 de zile invaziei Rusiei, a prezentat în ultimele luni un plan de încheiere a războiului, scrie Reuters.

Detaliile nu au fost făcute publice, dar Zelenski l-a prezentat președintelui american Joe Biden, precum și ambilor candidați principali la alegerile prezidențiale din țară, când a vizitat Washingtonul luna trecută. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că planul conține „o serie de pași productivi” pe care SUA se vor angaja alături de Ucraina.

Cu toate acestea, Wall Street Journal a citat oficiali americani anonimi care au declarat că planul era o cerere reambalată pentru mai multe arme și o ridicare a restricțiilor privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune și că nu avea o strategie cuprinzătoare.

Exit mobile version