• Președintele ucrainean a declarat că negociază cu Arabia Saudită, Qatar, Turcia și Elveția pentru organizarea celui de-al doilea summit pentru pace în Ucraina.
  • Zelenski și-a exprimat dorința ca India să fie gazda summitului, dar a subliniat condițiile necesare.
  • Întâlnirea cu prim-ministrul indian Narendra Modi a inclus discuții despre comunicatul summitului anterior.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că negocierile pentru organizarea celui de-al doilea summit pentru pace sunt în curs de desfășurare cu mai multe țări, inclusiv Arabia Saudită, Qatar, Turcia și Elveția, scrie Reuters.

Într-o conversație cu jurnaliștii indieni, pe care a împărtășit-o pe rețelele sale sociale duminică, Zelenski a subliniat importanța găsirii unei gazde potrivite pentru acest eveniment.

Zelenski a menționat că i-a comunicat prim-ministrului indian Narendra Modi că susține ideea ca India să fie gazda acestui summit. Ucraina speră să găsească un partener din rândul țărilor din Sudul Global pentru a organiza întâlnirea.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Cu toate acestea, liderul ucrainean are o condiție la care nu poate renunța, în ceea ce privește organizarea summit-ului: „Dar vreau să fiu sincer, iar acest lucru nu se aplică numai Indiei, ci oricărui stat care ar fi pozitiv în privința găzduirii unui al doilea summit. Nu vom putea organiza un summit pentru pace într-o țară care nu a aderat încă la comunicatul summitului pentru pace”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că discuțiile cu Modi de vineri au inclus toate punctele din comunicatul și din summitul anterior pentru pace, evidențiind angajamentul Ucrainei față de procesul de negociere și de promovare a păcii în regiune.

Citește și