• Ziua Independenței SUA din 4 iulie comemorează istoria, patrimoniul și poporul Statelor Unite ale Americii.
  • Americanii tind să sărbătorească ziua de 4 iulie cu un adevărat sentiment de patriotism.
  • În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea.

Ziua Independenței SUA pe 4 iulie este o sărbătoare federală cu birouri guvernamentale, școli, piața bursieră rămânând închise. Americanii tind să sărbătorească ziua de 4 iulie cu un adevărat sentiment de patriotism. În general, oamenii înalță steaguri americane la casele lor, iar în marile orașe sunt organizate parade. Pe 4 iulie se înregistrează, de asemenea, o cursă de călători în fiecare an, scrie Hindustan Times.

Ziua Independenței SUA din 4 iulie comemorează istoria, patrimoniul și poporul Statelor Unite ale Americii.

În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea. Acest conflict a marcat începutul Războiului Revoluționar American, o luptă determinată de dorința coloniștilor de autoguvernare și de eliberare de politicile britanice opresive. Impulsul pentru independență a culminat la 2 iulie 1776, când Congresul a votat în secret în favoarea separării de Marea Britanie, pregătind terenul pentru o declarație istorică.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

La două zile după votul decisiv, pe 4 iulie 1776, textul final al Declarației de independență a fost aprobat și documentul a fost publicat oficial, marcând un moment crucial în istoria Americii. Prima lectură publică a Declarației a avut loc la 8 iulie 1776, permițând coloniștilor să audă vestea importantă. Semnarea oficială a Declarației a început la 2 august 1776, când delegații și-au pus semnăturile, consolidându-și astfel angajamentul față de cauza independenței americane.

Odată cu creșterea timpului liber, ziua de 4 iulie a devenit o sărbătoare importantă în mijlocul verii. Prevalența consumului excesiv de alcool și numeroasele răni provocate de aprinderea artificiilor au determinat reformatorii de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea să organizeze o mișcare de 4 iulie sigură și sănătoasă.

Citește și