• Turiştii pot vizita navele militare, un elicopter şi vor putea asista la concerte, în cadrul Zilei porţilor deschise din Portul Militar Constanţa.
  • Evenimentul de sărbtătoare are loc sâmbătă până la ora 17:00.
  • Pentru a marca cea de-a 120-a ediţie a Zilei Marinei Române, Regia Autonomă Monetăria Statului lansează tot sâmbătă o medalie aniversară.

În portul militar Constanța, publicul este invitat, între orele 09:00 și 17:00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament.

Atmosfera va fi destinsă de mini-concerte, susţinute de formaţiile muzicale ale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate americane, potrivit Mediafax.

De asemenea, pentru a marca cea de-a 120-a ediţie a Zilei Marinei Române, Regia Autonomă Monetăria Statului lansează sâmbătă o medalie aniversară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Emisiunea medalistică este dedicată sărbătorii marinarilor români, precum şi asului de treflă din careul de aşi al Marinei Militare Regale şi face parte din Programul Medalistic 2022 al Monetăriei Statului. Aceasta a fost produsă în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin şi 75 din aliaj de cupru. Pe aversul medaliei sunt ilustrate siluetele fregatei <Mărăşeşti> (F111) şi distrugătorului <Mărăşeşti> (D12), pe un fundal cu valurile mării, iar în partea de mijloc este inscripţionată deviza Forţelor Navale Române – <Onoare şi Patrie!>. Reversul piesei conţine un marinar militar român, aflat în cart la timonă, cu o grupare navală pe fundal”, anunţă MApN.

Vine cu mai multe detalii comandorul în rezervă Florin Popoacă.

1)Ce nave pot fi vizitate în Portul Constanța și care este principala lor misiune?

2)Când ați fost ultima oară într-o misiune pe mare și cum a-ți descrie ce simte un marinar?