Cine intră în istorie. Celebrele liste din vremea comunismului se reduc la una singură: marea listă națională pentru vaccin

Săptămâna aceasta s-a anunțat că se vor face liste. Celebrele liste din vremea comunismului, la locuințe, la frigidere, la televizoare color, la Dacii, la butelii se reduc la una singură. La marea listă națională pentru vaccin.

Megalista de acum e mai tare decât toate și merită să intre în istorie. Ca și listele comuniste, e o listă la ceva ce nu avem. E deocamdată despre nimic. La rândul ei, și România e pe o listă, cea mai mare, lista globală a așteptării. Suntem undeva pe la coadă, dar asta nu micșorează entuziasmul autorităților și nici îndoielile populației în legătură cu vaccinul anti-covid.

Dacă pe vremea comunismului listele se faceau cu discretie ca să nu se cunoască penuria de produse, acum lista a devenit de-a dreptul o strategie națională. Acesta nu e în legătură cu lista, ci cu produsul de pe ea: vaccinul anti-covid. Lista e bună, să se facă, să fiu și eu acolo, pentru orice eventualitate. Dacă iau sau nu iau, o să văd.

Ca și în comunism, se vinde pielea ursului din pădure. Planul cincinal la orzoaică a fost înlocuit cu strategia națională de vaccinare anti-covid. La fel de lipsită de realism, ca și raportările triumfaliste de pe vremuri. Pentru că nu avem, deocamdată, nici vaccin, nici fonduri europene. Dar avem, bineînțeles, cârmaci, care să se ocupe de liste. Dacă s-ar face listă de competențe în liste, am fi primii pe lista unul clasament global.