„Fire nomadă, omul a parcurs apoi continente întregi doar cu căruțe și cai timp de mii de ani. Apoi a traversat mările și oceanele, iar mai târziu a construit căi de transport mai rapide și mai elaborate. În tot acest timp, nu a pierdut niciodată din vedere cerul și nici nu și-a abandonat dorința de a-l explora. Luna și stelele-noaptea, Soarele și lumina- ziua, l-au ghidat și au continuat să-l cheme în secret.”

Să știi că noiembrie e și luna în care cățelușa Laika a fost trimisă în spațiu. La 63 de ani de când primul animal a ajuns în spațiul cosmic, astronautul francez Patrick Baudry spune pentru copii povestea cățelușei care a făcut istorie. Cum a ajuns un câine de pe străzile Moscovei sovietice să vadă Pământul din spațiu, e o poveste cu momentele ei de surpriză și dramă. Volumul este ilustrat de tânărul Stan Aghassian, specializat în benzi desenate. 

„Pe strazile Moscovei era o catelusa care n-avea nici nume, nici stapan si pe care n-o interesa nimic din toate astea. Noaptea, chiar si ea privea curioasa stelele.”

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?