„Dictatorul lăuntric reușește să domine activând ciclul nostru de încredere excesivă”. Adam Grant, „Re gândește – Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști”, traducere Dana Crăciun, Editura Publica , 2021

Selecția citești de mai îți dă ocazia și să apreciezi valoarea libertății în luarea deciziilor de afaceri. Ca și în gestionarea propriei vieți profesionale și personale. „Re gândește – Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști”, de Adam Grant este cartea în descoperi cât de tare se schimbă chiar și sensul lucrurilor pe care le credeai bătute în cuie. De exemplu inteligența. O știai drept capacitatea de a gândi și de a învăța. Dar astăzi este tot mai mult vorba despre abilitatea de a regândi și de a te dezvăța de ce te stânjenește.

„Cum au reușit ei să simtă plăcere când opiniile lor au fot eviscerate- și cum putem învăța noi, ceilalți, să facem același lucru?”. Adam Grant , „Re gândește – Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști”, traducere Dana Crăciun, Editura Publica , 2021.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cine să re- gândească presupoziții fundamentale?

Adam Grant predă psihologie organizațională la Wharton și este unul dintre cei mai populari vorbitori ai conferințelor TED. Cărțile pe care le-a scris s-au vândut în milioane de exemplare. Prelegerile lui au fost vizionate de peste 25 de milioane de ori. Podcastul său WorkLife with Adam Grant s-a plasat în vârful topurilor de audiență.

Cercetările sale de pionierat i-au inspirat pe oameni să regândească presupoziții fundamentale despre motivație, generozitate și creativitate. A fost recunoscut drept unul dintre primii zece cei mai influenți gânditori în domeniul managementului. S-a clasat în topul revistei Fortune al teoreticienilor sub 40 de ani. I s-au decernat distincții pentru realizări științifice remarcabile de organizații precum American Psychological Association și National Scientific Foundation. A obținut titlul științific de B.A. la Harvard și doctoratul la University of Michigan. A făcut parte din lotul olimpic pentru juniori la sărituri în apă de la trambulină. Locuiește în Philadelphia cu soția și cei trei copii ai lor, arată editura.