Într-o seară fastuoasă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, într-un restaurant elegant din Monte Carlo, a luat naștere unul dintre cele mai rafinate deserturi din lume: Crepes Suzette. Povestea acestui preparat nu este doar despre savoare, ci și despre eleganță, romantism și o întâmplare regală, ce a rămas gravată în istoria gastronomiei.
Legenda spune că desertul a fost inventat din greșeală în 1895 de către un tânăr bucătar pe nume Henri Charpentier, care lucra la Café de Paris. În acea seară, restaurantul avea un oaspete special: Prințul de Wales, viitorul rege Edward al VII-lea, fiul reginei Victoria. Prințul era însoțit de o doamnă frumoasă pe nume Suzette, despre care se crede că era o prietenă apropiată.
Charpentier pregătea clătitele, când sosul de unt, zahăr și lichior a luat foc accidental. Flăcările au transformat desertul într-un spectacol dramatic, iar bucătarul, cu un amestec de ingeniozitate și calm, a declarat că este un preparat intenționat creat pentru ocazii regale. Desertul a fost numit „Crepes Suzette” în onoarea doamnei care l-a degustat prima.
De-a lungul anilor, Crepes Suzette a devenit un simbol al rafinamentului, apărând în meniuri exclusiviste și fiind menționat în literatură, filme și show-uri culinare.
Rețeta e simplă, pentru clătite ai nevoie de făină, ouă, lapte, puțin zahăr, un vârf de sare, unt topit. Iar pentru sos- iti trebuie unt, zahar pudră, sucul si coaja rasa de la o portocală și 2 linguri de lichior, după gust.
Într-un bol, amestecă făina, ouăle, zahărul și sarea. Adaugă laptele treptat, amestecând pentru a evita cocoloașele și după untul. Apoi ai nevoie de răbdare pentru a întoarce fiecare clătită. Asamblarea e simplă, trebuie să împăturești clătitele în triunghiuri și să le scufunzi în sos. Lasă-le să absoarbă aromele câteva minute înainte de servire.Simplu și gustos. Poftă bună!

Recomandări

MUSK LA PUTERE
CE PERICOLE ADUCE A.I.?
CUM RĂMÂNE CU GAZA?
EUROPA REACȚIONEAZĂ
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PARTIDELE
DIDDY VS. NBC