Negocieri de pirați cu fundul pe cufere.

Cam așa au arătat negocierile dintre cei trei pretendenți la viitorul Guvern: PNL-USRPLUS-UDMR. Niciun partid aflat în horă nu-l simpatizează pe celălalt.

Suntem în România. Motivul real pentru care negocierile s-au gripat tocmai pe subiectul „cine ia președinția Camerei Deputaților” este simplu: funcții.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Cei doi miri, Orban și Barna, văd în acestă funcție singurul vehicul care le-a rămas pentru a-și salva carierele politice, respectiv șefia celor două partide. Aici e vorba de două nume, nu de două partide. Doi tipi care se bat să-și salveze statutul de șef.

Cei care au votat USR-PLUS sau PNL au votat un program de guvernare, nu ca să-i facă rost de slujbă lui Barna sau lui Orban.

În altă ordine de idei: nu există alt motiv pentru care să guvernezi o țară decât principalele griji cu care are rost să crești un copil: sănătatea lui, educația lui și mediul in care trăiește.

Ați văzut vreo dezbatere sau propuneri salvatoare pentru aceste trei ministere? Ați văzut vreo viziune și oameni străluciți pentru a contracara urgent colapsul Educației, Sănătății și al Pădurilor și Apelor din România?

Nu. Mulțumesc, nu mă interesează bătalia lor pentru ministerele cu bani sau pentru controlul Justiției, care nu a fost, nu este și nu va fi independentă.