• În carantină, românii au descoperit arta grădinăritului
  • Vânzările de plante şi produse de grădinărit au crescut cu peste 50%
  • Mădălina şi-a creat o grădiniţă plină de flori şi legume

Românii s-au apucat de plantat în pandemie, iar magazinele de profil anunță că vânzările au crescut cu peste 50%, față de aceeași perioada a anului tercut.

„Îmediat după ordonanţa de urgenţă am avut o explozie de comenzi online, ceea ce a dus şi la blocarea site-ului +. Şi aici în offline avem o creştere de 50% sau chiar mai mult, faţă de anii trecuţi”, a spus Ovidiu Ludu, inginer horticol.

Şi Mădălina s-a apucat de grădinărit în vremea carantinei, iar acum aşteaptă roadele.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

“Pasiunea este de mai demult, dar timpul nu a fost de partea mea, dar cu ocazia stării de urgenţă, am găsit grădina şi grădinăritul ca o metodă de relaxare. Aşa că am plantat ceapă, roşii, ridichi, panseluţe, salată”, a explicat Mădălina.

Situaţia s-a relaxat, iar oamenii au dat buzna în magazine ca să vadă ce să mai planteze.

„Acum am descoperit că este foarte relaxant. Pe unele le plantez pe terasa mea, care nu e foarte luminoasă şi unele pe terasa copilului, măslin şi de astea care iubesc soarele. Lui nu îi plac florile, aşa că am luat copăcei”, a spus o clientă.

„Am pus şi luminiţe de astea care se încarcă la soare. Magazinele cu flori au fost deschise şi din lipsa de a merge undeva şi de a face cumpărături am cumpărat flori”, a declarat o altă clientă.

Cele mai căutate în perioada asta sunt plantele pentru jardinieră, balcon şi terase.