Un schelet pentru București… M-a pus naiba să-mi arunc o privire asupra așa-zisului târg de Crăciun organizat de Primăria Capitalei. Mărturisesc că atunci când primarul general a anunțat că vizitatorii „târgului” său trebuie să plătească o taxă de intrare, am zis că nu poate exista ceva mai meschin.

E-adevărat că imediat m-am gândit că s-ar putea să mă fi hazardat. Când am văzut „bradul” traforat mi-am dat seama că avusesem dreptate. Atât de tare m-a „lovit” imaginea acelei încropeli de scânduri așezate în formă de „brad”, încât m-am dus repede la DEX ca să verific dacă „meschin” e suficient sub toate aspectele sale semantice. P

e lângă sensul comun arhicunoscut, sărăcăcios, zgârcit, calicos, mi-a atras atenția sensul potrivit căruia meschin trădează lipsă de generozitate, de noblețe sufletească. Fix așa! Ce naiba de generozitate sau noblețe sufletească poate avea cel care a traforat emoțiile noastre în scânduri stinghere ordonate stupid și sinistru. Un schelet pentru București ! Primarul sau cine, Doamne iartă-mă, o fi conceput porcăria asta ar avea nevoie de un consult medical sau, măcar, psihologic. Lipsa emoției, a empatiei, față de cei care așteaptă această perioadă tocmai pentru încărcătura sa magică și nu e nevoie să fie neapărat religioasă, este temeiul foarte serios pentru un astfel de consult.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Copii și maturi în căutarea continuă a copilăriei și a emoțiilor ei, sunt duși pe un tărâmul tern, murdar, insipid, tâmp, mincinos și abject al lui Moș Gerilă ateul. „Bradul” din scânduri  e ca un coșciug pe care, sinistru, ni-l oferă primarul și primăria sa. E ca o felicitare la o înmormântare. Oricum, așezarea e perfectă, sub coada calului… „Bradul” ăsta e al lui Moș Gerilă, cel pe care nimeni întreg la minte nu-l mai așteaptă, personajul prin care comuniștii l-au uzurpat pervers pe Moș Crăciun în conștiința copiilor. Moș Gerilă…. Moșule, știi ceva?! Lasă calu’ aici și du-te ! Du-te… de-a dura!