Nu sunt ochelari, sunt aviators!
Advertisment
Se numără printre cei mai populari datorită tradiției și calității acestora și sunt o moștenire de necontestat în cultura pop mondială.
Pentru că acuzau deseori dureri de cap și stări de rău din cauza razelor solare, piloții Forțelor Aeriene Americane din perioada anilor ’30 sunt responsabili pentru apariția ramelor aviators. Astfel, în anul 1937, compania americană Bausch & Lomb, a produs primii ochelari de soare Ray-Ban pentru piloții americani. Numele Aviator a fost inspirat de utilitatea inițială a acestui model, aceea de a oferi confort piloților de avion. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, piloții Forțelor Aeriene Americane s-au bazat în continuare pe ochelarii de soare aviators. Între timp, Ray-Ban a venit și cu propuneri noi, cum ar fi lentila oglindă în degrade, care avea un strat special în partea de sus pentru o protecție sporită, în timp ce partea de jos era neacoperită pentru ai oferi pilotului o vizibilitate cât mai clară la panoul de comandă al avionului.
Recomandări
Deși au fost produși pentru armată, ochelarii au început să fie căutați și de civili, care își doreau același nivel de protecție împotriva razelor solare. Astfel, Ray-Ban a reușit să facă tranziția de la statutul de produse destinate armatei la cel de accesorii la modă. În următoarele decenii, Ray-Ban surprinde publicul cu lansarea unor modele noi, cum ar fi: Wayfarer, Olympian, Caravan sau Balorama.
Vedetele de la Hollywood au și ele o contribuție pentru succesul ochelarilor. James Dean, Michael Jackson, Johnny Depp sau Hugh Jackman sunt câteva dintre celebritățile care au făcut din aceste rame un must-have! În anii ’80, filmul „Top Gun”, cu Tom Cruise în rol principal, îi oferă modelului Aviator un statut iconic.
După mai bine de 80 de ani de la lansarea primului model, brand-ul se află în continuare printre cele mai cunoscute și ocupă un loc important în istoria accesorilor fashion, datorită design-ului atemporal și al calității lentilelor.
Partenerii noștri