Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Constantin Brâncuși 2020.

„Simpla prezență a ei înseamnă enorm pentru că ne adresăm unui public la care nu ar fi ajuns altfel acest eveniment”, a motivat ministrul Culturii alegerea.

Irina Rimes a declarat că intenționează să folosească instrumentele de social media pe care le are pentru a promova manifestările organizate cu această ocazie.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor.N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară.

În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa”, a spus artista în conferința de presă organizată la Muzeul de Artă.

Criticul literar Alex Ştefănescu a comentat evenimentul şi în calitate de consilier al ministrului Culturii: „Nu vreau valori culturale de muzeu. Mă interesează cele care ajung la oameni”.