• Dacă vrei viză de SUA, trebuie să completezi formularul cu informaţii corecte şi complete
  • Chiar şi persoanele cu cazier pot primi viză pentru SUA, dacă nu au fost arestate de mai multe ori
  • În 2019, rata de refuz a cererilor de viză pentru SUA a fost de 9,11%, prima data în cinci ani când a scăzut sub 10%

60.482 de români au primit viză de SUA în 2019. SUA nu e o ţară accesibilă oricărui turist. Oricât de mult ai visa să îţi faci o fotografie din Empire State Building şi să vezi un show pe Broadway, pentru SUA ai nevoie de un buget generos. Şi dacă ai banii necesari tot trebuie să mai treci un hop. Ai nevoie de viză.

Ca să nu îţi ratezi vacanţa mult visată am stat de vorbă cu vice-consulul Ambasadei SUA ca să aflu cum trebuie să completezi formularul pentru viză. Iată un pont: e musai să treci informaţii corecte şi complete.

Ryan Peterson – vice-consul Ambasada SUA: Noi nu căutăm greşeli în fiecare formular. Câteva lucruri care lipsesc din formular, din când în când – dacă purtaţi alt nume, dacă cineva s-a căsătorit şi şi-a schimbat numele trebuie să pună ambele nume. Dacă adresa nu este corectă. Dacă aţi locuit în altă ţară – să treceţi asta. Dacă aveţi familie care este deja în Statele Unite.

Recomandări

ASTĂZI AFLI REZULTATELE LA EN
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Şi ştii ceva? Nu contează nici măcar dacă ai cazier.

Ryan Peterson – vice-consul Ambasada SUA: Cineva care a furat o ciocolată de la un magazin acum 20 de ani bineînţeles că poate să primească viză, dacă nu a avut alte probleme.

Anul trecut, rata de refuz a cererilor de acordare a vizelor pentru SUA a scăzut pentru prima dată în ultimii cinci ani sub 10 la sută.