• Românii nu se pot întoarce la muncă în străinătate pentru că nu pot zbura cu avionul
  • Guvernul menţine restricţiile de zboruri chiar şi în perioada stării de alertă
  • Mii de români au plecat la muncă în străinătate la munci agricole, chiar şi în starea de urgenţă

Alexandru este inginer mecanic şi lucrează în industria de petrol şi gaze în diverse zone ale lumii. Din februarie se află acasă, în România şi riscă să rămână fără job din cauza deciziilor Guvernului.

Alexandru Ghițescu, inginer mecanic în industria petrol și gaze: Problema mea curentă este imposibilitatea de a ajunge la locul de muncă din cauza interdicţiei zborurilor. În curând va trebui să se apeleze la contractor, cel mai posibil, pentru a suplini numărul angajaţilor. Asta înseamnă că noi va trebui să ne pierdem locurile. Excepţiile care s-au aplicat pentru miile de români care au plecat la cules de sparanghel în străinătate, în perioada stării de urgenţă, nu au funcţionat şi pentru cei cu funcţii cheie în multinaţionale.

Alexandru Ghițescu, inginer mecanic în industria petrol și gaze: Momentan, singura posibilitate viabilă pentru cine trebuie să plece de acasă la muncă este să călătoarească prin Bulgaria, de pe aeroportul din Sofia.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?

Dar asta ar însemna să călătoreşti cu maşina până la graniţa cu Bulgaria, să treci frontiera pe jos, să faci rost apoi de un serviciu de transport ca să ajungi la aeroport şi toate acestea cu înştiinţarea consulatului român din ţara respectivă despre toate traseele pe care le faci.

Pe timpul stării de alertă, zborurile sunt în continuare suspendate de Guvern.