Ce aduci nou în viața ta? Cheful de viață să fie cu de toate. Cum vorbești cu cei din jur? Fără nervi! Cât alegi să te plângi? Ciclic. Pe aceleași teme! Ce hotărăști să faci în momente cheie? Tipul de reacție! Cum te comporți cu tine? Dictatorial sau nepăsător? Cât investești în viitor? Care viitor?Ce ai mai putea face? Real? Să ai grijă de tine! Și mai ce? Să ai grijă la gânduri. Sfântul Ioan de Kronștand ne spune că „Atunci când te joci iresponsabil cu timpul, timp ce ți-a fost dat să pregătești vesnicia, și când te joci cu cuvinte fără rost, pierzi contactul cu lumea de dincolo.”

Doar că de fiecare dată când noi ne gândim la moarte, în loc să ne bucurăm că urmează o super călătorie prin timp și spațiu, noi alegem să ne speriem.Aceeași frică o simțim și când ne gândim competitiv la ce ar trebui să facem ca să avem ceva nou prezent în viața noastră. Singurul element pe care nu-l bagăm în seamă este Dumnezeu. În loc să înțelegem că fără Dumnezeu suntem blestemați, săraci și orbi, iar golul sufletesc crește neîncetat, noi hulim și pervertim fiecare posibilă conexiune cu Divinitatea. De ce? Din anxietate. Și din? Din depresie.

Doar mintea omului atins de tulburările afective poate exclude existența divină.Ce spune anxiosul când vine vorba de chef de viață? „Nu azi. Poate mâine”. Ce spune depresivul despre alegerea de a se plânge? „Cine se plânge? Eu? Este o minciună! Eu spun realitatea”. Ce spune stresatul de orice are de făcut? „Nu știu de unde să încep! Doamne, ce presiune am!”

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ce spune epuizatul despre viață? „Viața este minunată când stai sau dormi.” Tu ce ești? Anxios, depresiv, stresat sau depresiv? Ești ce ești! Nu contează! Ai la dispoziție mii de articole care să te scoată din mizeria în care stai! Iar tu nu… vrei. De ce? Din teamă de a fi cel mai bun!