• Mihaela, dragoste mea, mai încercăm o dată! – se aude prin holurile PSD. Mircea Geoană poate fi candidatul PSD pentru prezidențiale, iar Marcel Ciolacu să rămână premier – e una dintre ideile de strategie răsuflate de pesediști. Partidul PNL nu l-a numit oficial pe Nicolae Ciucă drept candidat, dar a anunțat că SIGUR și PNL va avea candidat propriu.
  • Slujbele de la biserică se adaptează cerințelor omului modern. Apelul Papei către preoți: vorbiți mai puțin, să nu-i adormiți pe enoriași!
  • Ia mai toarnă un păhărel – dar cu puține grade-n el. Nemții le-au scos englezilor hooligans din pahare la EURO. La primul meci al Angliei, din grupe, cu Serbia, suporterii englezi au voie să bea bere cu maximum de 2.5% alcool, pe stadion și în barurile din jurul stadionului.
  • Au cântat, au aplaudat, dar au și huiduit. A fost cu final neașteptat la cel mai așteptat concert din România. Ne-am făcut de râs, sau au fost huiduieli meritate? Dezbatem imediat.
  • Nici pe jos, nici în căruța…NATO. Viktor Orban îi dă asigurări lui Jens Stoltenberg că nu va împiedica Alianța în niciun fel să ofere ajutor Ucrainei, dar nu vrea ca Ungaria să fie implicată în consolidarea eforturilor NATO.
  • Spune-mi ce tastezi, ca să-ți spun cât de pasiv-agresiv ești! Lista de cuvinte pe care să nu le folosești atunci când dai un mesaj text.
  • Bula imobiliară din România pare să se fi încheiat. Numărul de locuinţe noi date în folosință în primul trimestru al anului a scăzut cu peste 25% la nivel naţional şi cu peste 30% în Bucureşti-Ilfov. Singura zonă din ţară unde numărul de locuinţe livrate a crescut în acest an este cea de Nord-Vest.
  • Comisia Europeana dă undă verde achiziționării Alpha Bank România de către UniCredit. Comisia spune că tranzacția nu ridică probleme de concurență, date fiind pozițiile de piață limitate ale societăților care rezultă din această tranzacție.
  • Cine nu e cuminte, stă la colț. Ministerul Educației propune introducerea în școli a unei săli în care elevii care deranjează orele să fie ținuți sub supravegherea unui profesor în timp ce citesc suplimentar sau fac exerciții. Propunerea face parte din proiectul de Statut al Elevului 2024, pus în discuție aseară, 12 iunie.
  • Stoltenberg a mers la Budapesta și a obținut o mică victorie. După o întâlnire cu ușile închise, l-a convins pe Orban: Ungaria nu va participa la viitoarele eforturi ale NATO de a-şi consolida ajutorul pentru Ucraina, dar nici nu se va opune ca ceilalţi parteneri din Alianţă să facă acest lucru
  • Apple își păstrează poziția de cel mai valoros brand din lume, cu o valoare estimată la peste 1.000 de miliarde de dolari, arată raportul anual Kantar. Google, Microsoft și Amazon se află pe următoarele poziții. Cel mai mare salt îl înregistrează NVIDIA, care datorită Inteligenței Artificiale, urcă de pe 18, anul trecut, pe locul 6.
  • Avem și noi Le Mans-ul nostru. Respectând proporțiile, firește. În iulie are loc pe circuitul de la Prejmer prima cursă de karting de 24 de ore din România. Cursa este deschisă atât pentru piloții profesioniști, cât și pentru amatori.
  • Căldură mare, monșer. Canicula din Grecia a închis școlile, oamenii sunt sfătuiți să lucreze de acasă, iar turiștii nu mai pot merge pe Acropole. Primul val de căldură al anului aduce temperaturi care pot urca astăzi la 43 de grade Celsius.
  • Pentru siguranța copilului tău, la mare sau la piscină, nu-i cumpăra costume de baie albastru deschis, gri sau verde, spune un expert în siguranță din America. Alege galben neon, portocaliu, roz și roșu aprins. Aceste culori sunt foarte vizibile atât sub apă, cât și la suprafață.
  • Consumatorii cheltuiesc cu aproape 30% mai mult decât anul trecut pentru servicii de streaming video la cerere, arată un studiu Deloitte. Însă toleranța consumatorilor pare să se apropie de limită, aproape jumătate spun că și-ar anula abonamentul dacă prețurile lunare ar crește cu încă 5 USD.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL