- Armata americană pare slăbită. Asta arată Indexul Puterii Militare calculat de Heritage Foundation. Pentru al doilea an consecutiv, calificativul acordat armatei americane este „slab”. Ce vină are Joe Biden aici, discutăm în câteva minute.
- Sebastian Burduja vrea alegeri pe model american la București. Ministrul al Energiei și președinte al PNL București, Burduja candidează la primăria Capitalei. Ca să vadă care dintre candidații de dreapta ar bate-o pe Gabriela Firea l-a provocat pe Nicușor Dan la un tur de primare la primărie, dar nu a primit vreun răspuns.
- Un studiu elvețian arată că din 2000, până în 2022, emisiile de carbon au crescut la nivel global, de la 25 de miliarde de tone, la 37 de miloiarde de tone.
- Vrei sa prevezi viitorul – iti prezint varianta a la Cluj. Inspectoratul școlar județean a dat 2.500 de euro pe un aparat care orientează elevii în carieră – prin cititul palmei.
- Până la urmă, sex-appeal-ul depinde de privitor. Ce unuia i se pare super-hot, altuia ar putea să i se pară vulgar și dubios. Facem testul de sex-appela, astăzi la ȘTIU.
- În ciuda trendurilor occidentale de a nu mai arunca cu banii pe tot ce văd mai atrăgător în ultimele colecții ale designerilor, piața globală a modei de lux va ajunge la peste 400 de miliarde de dolari, în următorii 4 ani.
- Guvernul Ciolacu a mai imprumutat niste bani de pe pietele externe. 4 miliarde bani de euro a luat Ministerul Finanțelor – la dobanzi mai mici decat cele de acum un an. În acest moment, pe piaţa externă există in interes foarte mare pentru titlurile de stat româneşti datorită dobânzii mai ridicate pe care o are România.
- Salariile din sanatate vor crește cu 15% în prima jumătate a acestui an, anunță guvernul. Sindicaliștii de la Sanitas au protestat ieri în fața Ministerului Sănătății. Au cerut salarii mai mari și egalitate salarială între categoriile de angajați.
- Patru demnitari cer sa fie ridicate controalele la frontiera terestră Schengen dintre România, Bulgaria şi Grecia. Scrisoarea comună a fost trimisă ministrului imigraţiei din Grecia. Măsura va spori încrederea reciprocă între cele trei state şi va creşte eficienţa colaborării lor în UE, spun cei patru europarlamentari – printre ei românii – Dacian Cioloş și Vlad Gheorghe.
- Londonezii scot bani și de pe urma tăticului comunismului, Karl Marx. Cei care vor un loc de veci în apropiere de mormântul acestuia, din cimitirul Highgate, trebuie să scoată din buzunar minim 30.000 de euro. Ca o comparație, un loc de veci cu urnă de incinerare, costă doar 6.000 de euro. Cimitirul este una dintre cele mai populare atracții turistice ale Londrei.
- Nicole Kidman arată că vârsta e doar un număr. Vedeta a pozat pentru Vogue într-o lenjerie de corp neagră, provocatoare. Iar la 56 de ani demonstrează că încă are ce să arate. Nicole spune că acum se simte mai sexy ca niciodată.
- Spațiul nu mai are nicio frontieră! Modulul spațial japonez SLIM, care a fost trimis spre Lună vinerea trecută, a reușit să aselenizeze. Sonda a avut o abatere de doar 3-4 metri față de punctul de aterizare.
- Istoria ne-a înșelat din nou. Cercetătorii au descopert că o boală asemănătoare cu sifilisul a existat în Brazilia cu 2000 de ani înainte ca Cristofor Columb să ajungă pe noul continent. Cristofor Columb a fost acuzat de istorici că a dus boala sifilis cu el în secolul 15 când a descoperit America.
- Raye doboară recordul pentru nominalizări la BRIT Awards. Cântăreaţa a primit şapte nominalizări, printre care și „Artistul anului”. I-a depășit pe Craig David, Gorillaz şi Robbie Williams, care deţineau anterior recordul, cu şase premii fiecare.
- Apa noastră cea de toate zilele se împuținează. Cel mai amplu studiu al rezervelor subterane de apă dulce dezvăluie un declin rapid pe planetă. Cercetătorii arată că apele subterane sunt în scădere în nu mai puțin de 71% din acvifere. Cu secare accelerată în multe regiuni. De vină sunt precipitațiile reduse din ultimii 40 de ani. Soluțiile ar fi reumplerea acviferelor din surse naturale și reducerea consumului de apă.
- Educația viitorului aduce în clase hologramele profesorilor. O universitate din Marea Britanie va testa de anul viitor sistemul de predare cu holograme. Pe lângă faptul că experiența este mai imersivă, acest mod de predare poate contribui la reducerea amprentei de carbon prin reducerea necesarului de transport, dar și al consumului de materiale didactice.
- O companie din Spania a dezvoltat jocul „Catalepsy”. Jucătorii sunt închiși în sicrie și au la dispoziție 30 de minute pentru a se elibera. Pentru asta trebuie să rezolve puzzle-uri prin munca în echipă alături de partenerul aflat într-un sicriu învecinat. Cei doi comunică prin intermediul unor difuzoare.
- Cei care vor să afle dacă partenerul îi înșeală au acum o provocare mult mai dificilă. Trebuie să caute pe platforme ca LinkedIn, Depop sau Vinted. Asta vine după ce foarte mulți s-au îndreptat spre LinkedIn pentru a-și găsi dragostea și au renunțat la aplicațiile de dating convenționale, cum ar fi Tinder, Bumble și Hinge.
- NATO a dat startul la „Steadfast Defender 2024”. Este cea mai mare simulare de război organizată de alianța europeană, de la sfârşitul Războiului Rece încoace. Exerciţiul a început odată cu plecarea navei americane de transport USS Gunston Hall, din Virginia, Statele Unite.
- Serviciul militar obligatoriu din Taiwan a fost extins de la patru luni la un an, ca răspuns la amenințarea Chinei, anunță președinele Taiwanului. 700 de recruți vor efectua stagiul militar extins în prima etapă, spun reprezentații armatei. Antrenamentul mai intens va include exerciții de tragere, strategii de luptă ale Americii și operarea de arme puternice.
- Am rezolvat-o și pe asta. România nu va participa la ediția de anul acesta a Eurovision, de la Mamo, din Suedia. Motivele sunt financiare, deși Consiliul de Administrație al televiziunii publice spune și că și-ar dori ca reprezentarea României să fie făcută la nivel performant.
- Nu mai mâncați scobitori că riscați să vă îmbolnăviți – asta e mesajul pe care l-au primit sud-coreeni de la autorități. Ministerul Sănătății s-a alarmat după ce tot mai mulți oameni au început să mănânce scobitori făcute din amidon, asemănătoare cu cartofii prăjiți, ca urmare a postărilor din social media. Ministerul Sănătății spune că scobitorile din amidon nu au fost testate și nu știu dacă sunt sau nu sănătoase.
- Robotii au trecut de testul mersului. Japonezii au reusit sa faca un circuit neuronal care ii ajuta pe roboti sa iti tina echilibrul si sa isi adapteze stilul de mers la mediul inconjurator, asa cum o fac si oamenii. Japonezii se lauda cu faptul ca circuitul facut de ei e echivalentul reflexelor umane.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri