Ce faci prima dată când ajungi acasă? Poate aprinzi lumina, pornești aerul condiționat sau iți ridici rulouile de la geamuri. Dar nu ar fi mai bine ca toate astea să se facă automat chiar înainte să intri pe ușă? Și chiar dacă te gândești că e încă SF scenariul ăsta, iți spun că te înșeli și că deja avem de partea noastră casele viitorului.
Vreau să știi că toate dispozitivele pe care le ai în casă au deja o variantă smart care poate fi controlata de la distanță și care poate fi setată să se învârtă în jurul vieții și a necesitaților tale. Vrei să ai cafeaua făcută când te trezești? Tot ce iți trebuie e un espressor inteligent cu timer. Vrei să fie răcoare când ajungi acasă de la birou în zilele de vară? Un aparat de aer condiționat inteligent rezolvă problema imediat. Pe lângă faptul că îl poți seta să pornească la ore prestabilitate o să ai acces la el și direct din telefonul tău – indiferent dacă ești acasă sau la birou.
Și mai tare e că poți să ai un figider care iți spune de când stau anumite alimente la rece, când e momentul să le arunci pentru că au stat prea mult sau chiar frigidere care iți fac o listă de cumpărături, ca să fie sigure că nu uiți ceva când mergi să refaci stocul de fructe și legume. Lista e făcută, dar ce te faci tu dacă nu ai timp să mergi la cumpărături? Stai liniștit, tot pe frigider te poți baza – comandă el mâncarea online, tu trebuie doar să fii acasă când ajunge curierul.
Și dacă tot vorbim de oameni care trec pe la ușa ta, poate ar fi bine să te gândești și la securitatea casei. Așa că ia în calcul și un sistem de camere de supraveghere inteligent și o yală la fel de deșteaptă.

Recomandări

SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
FAMILIA PE PRIMUL LOC
NOI FUNCȚII DE LA META
SPRE STELE ȘI MAI DEPARTE
OMAGIU REGINEI
SABALENKA IA TROFEUL