Nu ai scos încă velierul la apă? Atunci poate iei în calcul să îi faci câteva upgrade-uri înainte să pleci în vacanță. Știu, știu. Ai deja și panouri solare și baterii pe barcă, dar a cam venit momentul să îți dorești mai mult. Nu mai e 2010 și nu mai pleci doar cu un telefon – ai mai multe de încărcat, așa că îți trebuie o grămadă de energie.
Pune niște panouri solare noi și mai puternice decât aveai până acum – o să îmi mulțumești când o să poți sta și cu săptămânile în larg fără să te întorci la port. Am văzut și oameni care s-au dus până la extrem și au pus pe bărcile lor panouri solare pentru case. Acum e alegerea ta, dar dacă nu vrei să te aventurezi în jurul lumii, nu îți trebuie unele chiar atât de mari.
Fă un upgrade și la baterii ca să ai unde stoca tot curentul pe care îl trag panourile din soarele arzător de pe mare. Și, în caz de orice, ia la tine și un generator convențional – better safe than sorry. Ah, da. Să nu uităm că vrei să rămâi conectat la internet tot timpul. Poate ți-ar prinde bine internetul prin satelit – cei care l-au testat spun că există un singur loc în mijlocul oceanului Atlantic unde nu ai semnal, în rest, ești safe.
Poate n-ar fi rău să îți iei și un tracker GPS cu cartelă – o să îi ajute pe alții să te găsească în cazul în care pățești ceva. Inclusiv pe polițiștii de coastă care vin să te caute. Stația și antena din catarg mai sunt bune? Fă-le rapid o verificare – știi și tu că sunt legătura ta directă cu pământul.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ