Martie înseamnă renaștere, dar mai mult decât atât, înseamnă o lună în care feminitatea e centrală. E o lună în care energia feminină e la cote ridicate, iar motivele sunt care mai de care mai surprinzătoare. Între 1 și 8, luna asta, bărbații își reamintesc că își iubesc mamele, fiicele, surorile, soțiile și amantele.

Însă nu despre bărbați îmi propun să-ți vorbesc și nici n-am un trend pentru tine, dar azi, de 8 martie, îți propun o stare de spirit: să-ți iei în mâini feminitatea; s-o găsești în interiorul tău, emoțional sau rațional, s-o pui pe hârtie, sau s-o exprimi în exterior în ce fel simți tu. Eu îți propun s-o faci îmbrățișând un machiaj cât mai feminin.

Feminitatea nu trebuie înțeleasă în sensul ei binar, ci ca un spectru de emoții libere și manifeste. Sunt emoțiile tale, nefiltrate prin modul în care societatea îți zice s-o faci.  Nu te îmbărbăta, ci fi feminină. Mizează pe eyeliner-ul tip Lana, adaugă un blush soft pink și pasteluri delicate. Nu sta departe de rozuri subtile sau intense, de genele lungi și dese, de contouring-ul  fin și tenul hidratat și radiant .Ca s-o spun altfel, orice look ce te feminizează te îmbărbătează. Coquette makeup, adică această formă de beauty, care vine cu exigența embrace your femininity, a fost la rându-i îmbrățișată de multe celebrități, de la Ariana Grande la Olivia Rodrigo.

Recomandări

SCHOLZ SUSȚINE UCRAINA
FAMILIA PE PRIMUL LOC
NOI FUNCȚII DE LA META
SPRE STELE ȘI MAI DEPARTE
OMAGIU REGINEI
SABALENKA IA TROFEUL

În „Feminismul este pentru toată lumea”, bell hooks vorbește de „inamicul dinăuntru”. Adică sexismul internalizat. Și e sănătos să privești machiajul feminin ca pe ceva ce te face să te iubești pe tine însăți, pentru că prea des căutăm rigiditatea și duritatea în machiaj. Nu trebuie să ne îmbărbătăm și nu trebuie să pretindem că suntem forță masculină. Suntem forță feminină. Nu trebuie să uiți de emoțiile și corpul tău de femeie. Corpul tău e o revoluție.