Eucaliptul este o specie originară din Australia și Tazmania. Koala adoră să mănânce frunzele iar uleiul esențial este popular în aromoterapie și în remediile pe bază de plante. Aproximativ trei sferturi din pădurile australiene sunt păduri de eucalipt.

Acesta ar fi apărut acum 50 de milioane de ani în urmă, la scurt timp după ce Australia-Noua Guinee s-a separat de Gondwana. Indigenii australieni au folosit eucaliptul în multe scopuri. Lemnul era folosit pentru a face unelte, iar din trunchi se confecționau bărci. Frunzele și rădăcinile au fost folosite ca medicament pentru tratarea răceliloer, a durerilor în gât și a dificultăților de respirație. 

Eucalipți erau plantați în unele locuri pentru a seca mlaștinile, pentru că este un pom care consumă foarte multă apă. Acest lucru a ajutat la controlul malariei, deoarece îndepărtează locurile de reproducere a țânțarilor purtători de boală. La un moment dat, s-a crezut că mirosul copacilor era cel care aducea efectele benefice pentru sănătate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Magia protectoare a eucaliptului este foarte puternică. Îndepărtează influențele negative din împrejurimi, creeând o barieră de protecție energetică. Eucaliptul aduce o energie proaspătă, ameliorează regretele și calmează epuizarea mentală.

Uleiul de eucalipt este extras din frunze și este folosit ca aromă și ingredient medicinal. Acesta are numeroase beneficii pentru aparatul respirator, compușii chimici din compoziția sa au un efect calmant care elimină oboseala fizică.

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antimicrobiene, uleiul de eucalipt este utilizat în săpunuri, deodorante dar și în multe cosmetice și produse de igienă personală.

Activează circulația sângelui și îmbunătățește activitatea cardiacă, sporește concentrarea  fiind un bun stimulator al activității intelectuale. Așa că pentru a-ți începe ziua pe o notă pozitivă freacă câteva picături de ulei de eucalipt între palme și inpiră adânc.