Alec Baldwin va fi judecat pentru cazul de omor involuntar al cineastului Halyna Hutchins, după ce moțiunea de încetare a cazului a fost respinsă

Procesul lui Alec Baldwin pentru omor involuntar în uciderea directorului de imagine Halyna Hutchins va avea loc în luna iulie, după ce un judecător a respins o moțiune de încetare a cazului vineri, scrie Daily Mail.

Starul serialului „30 Rock”, în vârstă de 66 de ani, care a fost văzut recent cu nepoata sa de un an, Holland, riscă o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat de omor involuntar.

Judecătoarea Mary Marlowe Sommer din New Mexico a respins argumentele avocaților vedetei, Luke Nikas și Alex Spiro, conform Variety.

Într-o declarație în urma deciziei judecătorului, avocații lui Baldwin au exprimat: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”.

Sommer a ascultat atât argumentele avocaților lui Alec, cât și ale procurorilor în instanță la începutul acestei luni, pe 17 mai, în Sante Fe, conform NBC News.

Procurorul Kari Morrissey a declarat că „actorul are responsabilitatea pentru armele de foc odată ce acestea sunt în mâinile lor.”

Cu toate acestea, avocații lui Baldwin au susținut că Morrissey nu a prezentat dovezi importante marelui juriu la începutul acestui an, în ianuarie, și că martorii apărării nu erau disponibili.

Judecătoarea Mary Marlowe Sommer a afirmat în hotărârea ei, conform Variety, că Kari a împărtășit o scrisoare marilor jurați din „apărarea textului”, dar aceștia au ales să nu „urmeze” scrisoarea.

„Curtea nu este în măsură să ghicească decizia marelui juriu în această privință”, a declarat Sommer.

Judecătoarea a adăugat ulterior: „Deși statul a amânat anumite întrebări, în multe alte cazuri, marii jurați au pus întrebări probatorii și au primit răspunsuri complete de la martori”.

În octombrie 2021, Hutchins a fost împușcat mortal pe platoul de filmare al lui Rust, în timp ce regizorul filmului, Joel Souza, a fost rănit.

Alec a pledat nevinovat înainte de proces și a negat, de asemenea, că a apăsat pe trăgaci de pe pistol și a negat că era responsabilitatea lui să se asigure că arma nu are gloanțe.

Luna trecută, în aprilie, armurierul Rust Hannah Gutierrez-Reed a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru uciderea involuntară a Halynei Hutchins.

Exit mobile version