• O firmă de avocatură s-a ales cu o amendă de 5.000 de dolari după ce Steven Schwartz, unul dintre avocații săi, a folosit ChatGPT.
  • Avocatul a utilzat ChatGPT pentru a redacta un memoriu pentru cazul clientului său.
  • Steven Schwartz a declarat că „nu îl credea în stare” pe ChatGPT să genereze informații false.

O firmă de avocatură a fost amendată cu 5.000 de dolari după ce o instanță de judecată a constatat că unul dintre avocații săi a folosit ChatGPT pentru a redacta un memoriu, care includea citate false, scrie Business Insider.

Steven Schwartz lucrează la o firmă de avocatură din New York. Procesul în care acesta este implicat a fost început anul trecut. Clientul său este un pasager care a susținut că a fost rănit de un cărucior metalic, folosit la servire, în timpul unui zbor Avianca.

Steven i-a spus chatbot-ului de la Open A.I. în felul următor: „arată-mi hotărâri judecătorești în cazuri în care termenul de prescripție a fost suspendat din cauza falimentului companiei aeriene”, arată documentele depuse la tribunal. Schwartz a inclus în memoriu mai multe referințe false. ChatGPT a generat o serie de cazuri similare celui apărat de avocat, pe care autoritățile din instanță le-au considetat a fi neadevărate.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Judecătorul american, Kevin Castel, a scris joi, într-un ordin de sancționare, că „suspiciunile privind utilizarea inteligenței artificiale au apărut după ce atât Avianca, cât și instanța însăși nu au reușit să identifice mai multe dintre cazurile citate în dosar”.

Schwartz a recunoscut că a folosit ChatGPT „pentru a completa cercetările juridice efectuate” și pentru a găsi cazuri, deoarece „nu a fost conștient de posibilitatea generării unui conținut fals”.

„Pur și simplu nu aveam nicio idee că ChatGPT era capabil să dea exemple false de cazuri întregi și opinii judiciare, mai ales într-un mod autentic”, a scris Schwartz într-o declarație din 6 iunie. „Regret profund decizia mea de a folosi ChatGPT pentru cercetări juridice și cu siguranță nu este ceva ce voi mai face vreodată”.

ChatGPT a fost lansat de OpenAI în noiembrie și de atunci a crescut în popularitate. Oamenii au folosit chatbotul cu inteligență artificială în scopuri personale, profesionale și academice, inclusiv pentru a scrie scrisori, a redacta e-mailuri și a rezuma cercetările pentru temele de la facultate.

Citește și