• 22 de martori au fost audiați în procesul penal al lui Trump.
  • În proces au fost depuse 50 de ore de mărturie.
  • Cei 12 jurați – 7 bărbați și 5 femei – trebuie să decidă unanim.

Juriul din procesul penal al lui Donald Trump a intrat în a doua zi de deliberări și ține iar America cu sufletul la gură. Cei 12 jurați trebuie să decidă dacă fostul Președinte al SUA și actualul contracandidat al lui Joe Biden pentru fotoliul de la Casa Albă a comis 2 categorii de infracțiuni: n-a înregistrat corespunzător cei 130.000 de dolari pe care i-a returnat fostului său fixer pentru ca s-o plătească pe Stormy Daniels să țină secretă relația dintre ei și dacă în falsificarea înregistrărilor comerciale Donald Trump a încălcat și legea electorală.

În total, Trump are de-a face cu 34 de capete de acuzare, pornite de la facturi, bonuri, file de CEC și plăți iar jurații – după mai bine de 1 lună de proces, acuzări, apărări și audieri – trebuie să ia o decizie. În unanimitate. Dacă Trump este vinovat sau nu.

Jurații au mai multe variante, s-a intrat deja în a doua zi de deliberări. Presa nu se aștepta ca din prima zi să existe o decizie în unanimitate. Cele patru variante sunt verdictul de vinovație directă, varianta în care Trump este achitat și nevinovat, și cele două variante de mijloc: verdictul mixt în care jurații sunt de acord că o parte dintre acuzații se susțin și o parte nu.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Ultima variantă este cea în care juriul este suspendat, pentru că în unanimitate jurații sunt de acord că nu înțeleg captele de acuzare, adică se reia procesul. Echipa lui Trump susține că ceea ce a făcut Trump este o contravenție, neavând gradul de infracțiune. Echipa nu se așteaptă la o achitare, dar rămâne de văzut ce decide judecătorul.

Trump poate obține 4 ani de închisoare pe fiecare cap de acuzare, dar nu mai mult de 20 de ani.

După ce se va decide tot, echipa lui Trump a anunțat că va face apel, astfel procesul nu se va finaliza prea curând. Va ajunge la Curtea de Apel din Manhattan unde se va relua. Urmează ca Joe Biden să facă un comentariu după ce Tribunalul din Manhattan va lua o decizie.

Citește și