• Frații Tate sunt acuzați de exploatarea femeilor prin intermediul unei afaceri cu conținut pentru adulți.
  • Avocații fraților consideră decizia o victorie semnificativă și un pas important în cazul lor.
  • Doi asociați români și șapte presupuse victime au fost identificați în rechizitoriul din iunie 2023.

Controversatul influencer Andrew Tate și fratele său Tristan sunt liberi să părăsească România, dar nu și UE, a decis o instanță din București, scrie BBC.

Anterior, li se interzisese să părăsească țara în care își așteaptă procesul, fiind acuzați de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional pentru exploatarea sexuală a femeilor. Aceștia neagă toate acuzațiile formulate împotriva lor.

Decizia de a permite libera circulație în UE nu este definitivă și poate fi contestată. Frații au declarat că această decizie reprezintă „o victorie semnificativă și un mare pas înainte” în cazul lor în curs.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Avocatul fraților, Eugene Vidineac, a numit hotărârea o „reflectare a comportamentului exemplar și a asistenței clienților mei”. „Andrew și Tristan sunt în continuare hotărâți să își reabiliteze numele și reputația; cu toate acestea, ei sunt recunoscători instanțelor pentru că le-au acordat această încredere.”

Postând pe X, o platformă de pe care a fost interzis anterior, Andrew Tate a spus: „Cazul fals se destramă”.

Frații Tate, foști kickboxeri care au dublă cetățenie, britanică și americană, sunt acuzați de exploatarea femeilor prin intermediul unei afaceri cu conținut pentru adulți, despre care procurorii susțin că a funcționat ca un grup infracțional.

Doi asociați români de sex feminin au fost, de asemenea, numiți alături de frați într-un rechizitoriu publicat în luna iunie a anului trecut și au fost identificate șapte presupuse victime.

Andrew Tate este un misogin declarat și a fost interzis anterior de pe platformele de socializare pentru exprimarea unor opinii misogine. El a susținut în repetate rânduri că procurorii români nu au nicio probă împotriva sa și că există o conspirație pentru a-l reduce la tăcere. Personalitățile internetului sunt, de asemenea, căutate în Regatul Unit pentru infracțiuni sexuale care ar fi fost comise acolo.

Frații au avut restricții de circulație în ultimii doi ani.

Ei au fost reținuți de poliție în timpul anchetei penale de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie 2023, înainte de a fi plasați în arest la domiciliu până în august, când instanțele i-au pus sub control judiciar.

Citește și