• Frații Tate, Andrew și Tristan, au fost acuzați în iunie 2023 de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional pentru exploatarea sexuală a femeilor.
  • Andrew Tate este un fost kickboxer și concurent la Big Brother care a câștigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viață ultra-masculin.
  • Tristan Tate este, de asemenea, un fost kickboxer devenit, la fel ca fratele său, influencer.

Controversatul influencer de social media Andrew Tate nu va putea părăsi România în timp ce se pregătește să fie judecat sub acuzația de trafic de persoane, conform Sky News.

Decizia vine după ce o curte de apel din București a anulat o hotărâre anterioară care îi acorda misoginului autoproclamat și altor trei suspecți – fratele său Tristan și două femei românce – libertatea de circulație în Uniunea Europeană.

Frații Tate au fost acuzați în iunie 2023 de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional pentru exploatarea sexuală a femeilor. Cei doi suspecți se confruntă, de asemenea, cu acuzații în cadrul cazului și toți patru neagă acuzațiile împotriva lor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Andrew Tate, în vârstă de 37 de ani, și Tristan Tate, în vârstă de 36 de ani, au fost reținuți de poliție în timpul anchetei penale din decembrie 2022 până în aprilie 2023 pentru a-i împiedica să fugă din țară. Ei au fost apoi plasați în arest la domiciliu până în august anul trecut, când instanțele i-au pus sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară prin care au fost limitați la deplasări în București și în împrejurimile județului Ilfov.

În luna aprilie a acestui an, o instanță din capitală a decis că procesul lor poate continua.

Andrew Tate, de origine americană, a făcut apel la această decizie a Tribunalului București și, până la pronunțarea unei hotărâri în acest sens, celor patru li s-a interzis să părăsească România, țară membră a UE. Apoi, la începutul acestei luni, tribunalul a ridicat restricția, acordându-le suspecților libertatea de circulație în cadrul UE.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) a contestat această hotărâre, iar Curtea de Apel București a anulat-o acum.

Curtea a declarat că „respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de înlocuire a obligației de a nu părăsi teritoriul României cu obligația de a nu părăsi Uniunea Europeană”.

Într-un caz separat, în luna mai a acestui an, Andrew Tate a fost citat cu acte de procedură civilă la domiciliul său din România în numele a patru femei britanice. Avocații presupuselor victime au declarat că au intentat o acțiune împotriva lui Tate la Înalta Curte din Regatul Unit, după ce Serviciul de urmărire penală al Coroanei (CPS) a decis să nu inițieze urmărirea penală în 2019.

Cele patru femei susțin că Tate le-a violat și agresat și solicită „despăgubiri pentru prejudiciile suferite ca urmare”. Tate este acuzat în acest caz alături de Tristan. Trei dintre acuzatoarele britanice au făcut obiectul unei anchete a Hertfordshire Constabulary, care a fost închisă în 2019.

Frații vor fi extrădați în Marea Britanie în urma procedurilor din România, după ce poliția din Bedfordshire a obținut un mandat european de arestare pentru alte acuzații separate de viol și trafic de persoane care datează din 2012-2015.

Un reprezentant al fraților Tate a declarat că aceștia „neagă fără echivoc toate acuzațiile” și sunt „pe deplin hotărâți să conteste aceste acuzații cu o determinare și o hotărâre de neclintit”.

Andrew Tate este un fost kickboxer și concurent la Big Brother care a câștigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viață ultra-masculin despre care criticii spun că denigrează femeile. Tristan Tate este, de asemenea, un fost kickboxer devenit, la fel ca fratele său, un influencer al rețelelor sociale.

Citește și