• Charles Littlejohn ar fi furat „declarații fiscale și informații despre declarații asociate cu funcționarul public A”.
  • Deși oficialul nu este numit în documentele judiciare, surse au spus pentru CNN că declarațiile fiscale în cauză erau ale lui Trump.
  • Littlejohn este acuzat, de asemenea, că a furat informații de la IRS despre „mii dintre cei mai bogați oameni ai națiunii”.

Procurorii federali au emis vineri acuzații împotriva unui contractant al Serviciului de Venituri Interne care ar fi furat declarațiile fiscale ale unui oficial guvernamental de rang înalt. Surse au declarat pentru CNN că acel oficial este fostul președinte Donald Trump.

Charles Littlejohn, în vârstă de 38 de ani, a lucrat cu IRS din 2018 până în 2020, potrivit documentelor judiciare. În timpul contractului său, Littlejohn ar fi furat „declarații fiscale și informații despre declarații asociate cu funcționarul public A” și a dezvăluit aceste informații unei organizații de presă.

Deși oficialul nu este numit în documentele judiciare, surse au spus pentru CNN că declarațiile fiscale în cauză erau ale lui Trump.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pe lângă documentele fiscale ale fostului președinte, Littlejohn este acuzat, de asemenea, că a furat informații de la IRS despre „mii dintre cei mai bogați oameni ai națiunii, inclusiv declarații și informații despre declarații care datează de mai bine de 15 ani”. Littlejohn a trimis apoi aceste informații fiscale unei a doua organizații de presă anonime.

Littlejohn este acuzat că a divulgat declarații fiscale și riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare dacă va fi condamnat.

Citește și: