• Okeke, care a operat un lanţ de companii sub firma-mamă Invictus Group – cu sediul în Nigeria, a comis o serie de fraude bancare între 2015 şi 2019
  • Okeke a fost arestat de FBI pe aeroportul internaţional Dulles din Virginia, chiar înainte de a urca într-un zbor către Nigeria după o vizită în SUA
  • În iunie 2016, Okeke, care avea 28 de ani, a fost recunoscut de Forbes drept unul dintre cei mai promiţători antreprenori africani sub 30 de ani

Instanţa spune că „prin subterfugii şi substituire de identitate, Obinwanne Okeke s-a angajat într-o schemă globală, prin e-mail şi hacking, care a cauzat pierderi de 11 milioane de dolari victimelor sale”, scrie CNN.

Compania britanică Unatrac Holding Limited, care distribuia produsele companiei Caterpillar – a fost victima fraudei comise de Okeke şi echipa sa, care obţinuseră datele de autentificare prin e-mailuri de phishing, a declarat departamentul de justiţie.

În aprilie 2018, un executiv Unatrac a căzut pradă unui e-mail de phishing care a permis conspiratorilor să capete date de autentificare”, potrivit declaraţiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conspiratorii au trimis cereri frauduloase de transfer bancar şi au ataşat facturi false. Okeke a participat la efortul de a forţa Unatrac să facă transferuri bancare frauduloase în valoare totală de aproape 11 milioane de dolari, care au fost trimise peste hotare”, se adaugă în comunicat.

Okeke, care a fost privit ca un antreprenor promiţător şi a apărut în clasamentul Forbes „30 sub 30 de ani”, a pledat vinovat în iunie 2020, după ce a fost arestat în timpul unei vizite în SUA.

Okeke, care a operat un lanţ de companii sub firma-mamă Invictus Group – cu sediul în Nigeria, a comis o serie de fraude bancare între 2015 şi 2019.

Okeke a fost arestat de FBI pe aeroportul internaţional Dulles din Virginia, în august 2019, chiar înainte de a urca într-un zbor către Nigeria după o vizită în SUA.

În iunie 2016, Okeke, care avea 28 de ani, a fost recunoscut de Forbes drept unul dintre cei mai promiţători antreprenori africani sub 30 de ani şi a fost lăudat pentru activităţile sale din construcţii, agricultură, petrol şi gaze, telecomunicaţii şi imobiliare.