• Nanoplasticele din apă sunt atât de mici încât pot ajunge chiar și în inimă.
  • Cercetările asupra nanoplasticelor raportate la sănătate sunt încă limitate.
  • Fiecare litru de apă conține intre 110.000 și 370.000 de particule de plastic.

Apa îmbuteliată conține de peste 100 de ori mai multe nanoparticule de plastic, decât se arăta în statisticile de până acum. Oamenii de știință au folosit o tehnică inovatoare pentru a număra, în medie, 240 de mii de fragmente de plastic detectabile pe litru de apă.

„Măsurile de evitare a apei contaminate sunt prevăzute de legislația națională care transpune directia europeană privind calitatea aerului și a apei potabile, directivă care a fost prezent actualizată și a fost transpusă în mai mică sau mai mare măsură în România și una dintre problemele care sunt abordate de această revizuire a directiveise referă chiar la poluarea cu microplastice”, a declarat Cătălina Rădulescu, avocat de mediu, pentru Aleph News.

Nanoplasticele au atras din ce în ce mai mult atenţia în ultimii ani şi sunt prezente peste tot pe planetă.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

„Plasticul pătrunde peste tot, în toată rețelele de apă, pentru că, în general, resursele de apă pe care noi le folosim în infrastructură, mai ales în zona urbană, captează apele din zonele de râu, din lacuri și acestea sunt supuse unui mic bombardament cu particule de plastic foarte mici”, a explicat Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu, pentru Aleph News.

Citește și