• Avocații lui Baldwin au încercat fără succes timp de 2 ani să anuleze procesul.
  • Hannah Gutierrez, specialista în arme a filmului, a fost deja condamnată în aprilie la 3 ani de închisoare pentru rolul său în acest accident.
  • Actorul riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

A început procesul de judecată a lui Alec Baldwin, pentru omor prin imprudență. Actorul care și-a împușcat din greșeală directorul de Imagine, Halyna Hutchins riscă luni bune de închisoare.

Avocații lui au tot încercat de 2 ani să-l scape, să anuleze procesul și nu au reușit. Actorul va fi judecat începând de azi, după focul de armă care a dus la moartea regizoarei de imagine a filmului western „Rust”. Procesul urmează să dureze aproximativ 10 zile și se va desfășura la un tribunal din Santa Fe, New Mexico, urmând să ofere o încheiere acestei drame care se derulează din octombrie 2021. Potrivit AFP, actorul riscă până la 18 luni de închisoare.

În octombrie 2021, Baldwin repeta pentru o scenă folosind un revolver care ar fi trebuit să fie încărcat cu gloanțe oarbe. Unul dintre gloanțe era însă real, iar filmările au luat o turnură tragică după ce un foc de armă a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza. Incidentul a șocat Hollywood-ul și a provocat apeluri la interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Specialista în arme a filmului, Hannah Gutierrez, a fost deja condamnată în aprilie la 3 ani de închisoare pentru rolul jucat în acest accident. Ea ar fi fost cea care a plasat glonțul real în replica pistolului de epocă folosit de Baldwin. Procuratura a criticat neglijența sa extremă, care a dus la „eșecuri constante de securitate” pe platoul de filmare. Filmările de la „Rust” au fost în cele din urmă finalizate în statul Montana, cu soțul rămas văduv al Halynei Hutchins, Mathew, în calitate de producător executiv. El a renunțat la procesul civil intentat lui Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiți.

Citește și