• Hadi Matar din Fairview, New Jersey, a fost arestat pentru tentativă de omor de gradul 2 și agresiune de gradul 2.
  • Matar a fost transportat la închisoarea din comitatul Chautauqua.
  • El urmează să fie prezentat sâmbătă în fața instanței de judecată centralizată.

Un bărbat în vârstă de 24 de ani din New Jersey care l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie, născut în Mumbai, la un eveniment literar din statul New York, este acuzat de tentativă de omor și agresiune, a anunțat sâmbătă poliția.

Poliția statului New York Jamestown, care investighează atacul comis înainte de un eveniment de discurs la Chautauqua Institution, a declarat că vineri Biroul de Investigații Criminale l-a arestat pe Hadi Matar din Fairview, New Jersey, pentru tentativă de omor de gradul 2 și agresiune de gradul 2.

Matar a fost transportat la închisoarea din comitatul Chautauqua, urmând să fie prezentat sâmbătă în fața instanței de judecată centralizată. Între timp, Paul Wendel, directorul executiv al comitatului Chautauqua, într-o declarație, a spus că, în numele tuturor locuitorilor din comitatul Chautauqua, transmite gândurile și rugăciunile sale familiei și prietenilor lui Rushdie.

Recomandări

LUI RISHI I-A SUNAK CEASUL
AVEM DATELE ALEGERILOR!
AVORTUL DIVIZEAZĂ AMERICA
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Mica și liniștita comunitate liniștită a instituției Chautauqua a fost zguduită până în măduva oaselor de un act de violență, care a reverberat în tot comitatul Chautauqua și în vestul statului New York. Este dezamăgitor faptul că trăim într-o societate în care nu putem asculta diferențele celorlalți, mai ales într-un loc precum Instituția, unde gânditori și rezolvatori de probleme din întreaga lume vin să își împărtășească poveștile, a spus el.

Rushdie, care s-a confruntat ani de zile cu amenințări cu moartea din partea islamiștilor după ce a scris Versetele satanice, a fost înjunghiat de Matar pe scenă în timp ce era prezentat la un eveniment literar al Chautauqua Institution din vestul statului New York, provocând o undă de șoc în lumea literară, care a condamnat incidentul ca fiind un atac la adresa libertății de exprimare. El era conectat la un ventilator cu ficatul afectat și ar putea pierde un ochi, a declarat agentul scriitorului în vârstă de 75 de ani, Andrew Wylie, pentru New York Times.