• Atleta olimpică ugandeză Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină.
  • Incidentul a avut loc în timpul unei dispute legate de un teren, iar atacatorul, Dickson Ndiema Marangach, a fost internat în spital cu arsuri mai puțin severe. 
  • Federația de atletism din Uganda a condamnat actul de violență domestică și a solicitat justiție.

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de un fost iubit, au declarat oficialii ugandezi, conform BBC.

Maratonista ugandeză în vârstă de 33 de ani, care a concurat la Paris, a suferit arsuri grave în urma atacului de duminică, a declarat medicul care o trata.

Autoritățile din nord-vestul Kenyei, unde Cheptegei locuia și se antrena, au declarat că aceasta a fost vizată după ce s-a întors acasă de la biserică. Un raport depus de un administrator local susținea că atleta și fostul ei partener se certau pentru o bucată de pământ. Poliția spune că este în curs o anchetă. Există îngrijorări cu privire la cazurile din ce în ce mai numeroase de violență împotriva atletelor din Kenya, dintre care mai multe s-au soldat cu decese.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Suntem profund întristați să anunțăm decesul atletei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineață devreme, care a căzut tragic victimă violenței domestice. Ca federație, condamnăm astfel de acte și facem apel la justiție. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a declarat federația de atletism din Uganda într-o postare pe X.

Fostul iubit al lui Cheptegei a fost, de asemenea, internat în spital – dar cu arsuri mai puțin grave. El se află încă la terapie intensivă, dar starea sa „se îmbunătățește și este stabilă”, a declarat Dr. Menach.

„Cuplul a fost auzit certându-se în fața casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid pe femeie înainte de a o arde”, a declarat șeful poliției locale, Jeremiah ole Kosiom, citat de presa locală.

Vorbind cu reporterii, la începutul săptămânii, tatăl ei, Joseph Cheptegei, a declarat că se roagă „să se facă dreptate pentru fiica mea”, adăugând că nu a văzut în viața lui un act atât de inuman.

Cheptegei s-a clasat pe locul 44 la maraton la recentele Jocuri Olimpice de la Paris. De asemenea, ea a câștigat aurul la Campionatul Mondial de Alergare Montană și Trail Running din Chiang Mai, Thailanda, în 2022.

Moartea sa intervine la doi ani după uciderea colegelor sale din Africa de Est Agnes Tirop și Damaris Mutua, partenerii acestora fiind identificați de autorități drept principalii suspecți în ambele cazuri.

Citește și