• Companiile sunt acuzate că au mințit cu privire la calitatea produselor lor.
  • Muncitorii ar fi fost plătiți prost și au lucrat în condiții nesigure.
  • Amenzile pot ajunge la aproximativ10 mil. de euro pt. încălcarea codului consumatorului

Nici giganții nu scapă de procese! Casele de modă Armani și Dior sunt sub investigația autorităților italiene pentru posibile încălcări ale legilor muncii și protecției consumatorilor. Acuzațiile includ exploatarea muncitorilor și minciuni despre calitatea produselor.

Cum s-a ajuns la această situație?

AGCM și poliția financiară au efectuat inspecții la sediile din Italia ale ambelor companii, după ce procurorii din Milano au descoperit nereguli majore. Se pare că Armani și Dior ar fi exagerat calitatea produselor lor, în timp ce foloseau ateliere unde muncitorii erau plătiți prost și lucrau în condiții nesigure. Atelierele, majoritatea deținute de companii chinezești, sunt acum supuse unei supravegheri judiciare stricte.

AGCM suspectează că muncitorii acestor furnizori lucrau ore suplimentare, peste limita legală. În plus, Armani și Dior sunt acuzați că au făcut declarații false despre etica și responsabilitatea socială a produselor lor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Într-un comunicat, grupul Armani a declarat că va coopera cu autoritățile și că așteaptă un rezultat pozitiv al investigației, susținând că acuzațiile sunt nefondate. Asta în timp ce Dior nu a răspuns încă acuzațiilor.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele două case de modă riscă amenzi uriașe, de până la 10 milioane de euro. Această situație pune sub semnul întrebării practicile de muncă și responsabilitatea socială în industria de lux.

Citește și