• În memorandum, echipa legală a lui Combs a identificat patru tactici necorespunzătoare din partea guvernului.
  • Avocații solicită diverse remedii legale, inclusiv descalificarea martorilor și respingerea acuzațiilor.
  • Comportamentul necorespunzător al guvernului a afectat dreptul lui Combs la un proces corect.

În cazul în curs de desfășurare împotriva lui Sean „Diddy” Combs, echipa sa de avocați a depus o moțiune pentru o audiere probatorie mai devreme astăzi, care acuză guvernul de orchestrarea unei campanii de defăimare prin conlucrarea cu mass-media pentru a submina un proces echitabil, scrie Variety.

Potrivit memorandumului, avocații lui Combs susțin că au existat numeroase încercări în „schema guvernului” de a submina dreptul său la un proces echitabil. În documentul detaliat, aceștia solicită să fie luate în considerare remedii adecvate – inclusiv posibila descalificare a martorilor sau respingerea tuturor acuzațiilor din rechizitoriul său.

În memorandum, aceștia indică patru tactici diferite de comportament necorespunzător din partea guvernului, cea mai flagrantă fiind scurgerea de informații de la CNN cu privire la faptul că Sean Combs ar fi agresat-o pe fosta sa iubită Cassie Ventura în 2016. Avocații săi afirmă că nici Ventura, nici o terță parte nu au fost surse probabile ale scurgerii de informații. Ventura ar fi descris-o mai detaliat în procesul ei de agresiune sexuală, iar o terță parte ar fi încercat să o vândă. Astfel, ei indică guvernul drept cel mai viabil vinovat, având în vedere momentul publicării înregistrării.

Recomandări

STAY OUT, STAY FIT!
DESENE ANIMATE ȘI SEXY
EPIDEMIE GLOBALĂ
NELU TĂTARU A LUAT MITĂ
BIDEN: IDF NU ATACĂ CENTRALE
ARBITRII VOR FI „OUT”

Apărarea susține că perchezițiile efectuate în martie la reședințele lui Combs din Los Angeles și Florida au fost făcute intenționat în plină zi pentru a maximiza expunerea mediatică. Ei afirmă că presa a fost prezentă la începutul percheziției din Los Angeles, „înainte ca banda de la locul crimei să fie pusă”, ceea ce sugerează că DHS a alertat presa în avans. Avocații lui Combs subliniază că guvernul a folosit o forță excesivă împotriva copiilor săi în timpul perchezițiilor și că i-a plimbat pe aceștia într-o zonă vizibilă de pe proprietate, pentru ca presa să fie martoră.

Avocații indică diverse scurgeri de informații din ultimele șapte luni și declarații anonime ale Departamentului pentru Securitate Internă date presei ca exemple concrete de încercare de „a distruge reputația lui Combs înainte de proces”. Aceștia solicită o anchetă cu privire la comportamentul necorespunzător, divulgarea informațiilor relevante, interzicerea scurgerii de informații suplimentare de către funcționarii guvernamentali și alte măsuri corective, care ar putea include „descalificarea martorilor, suprimarea probelor, inclusiv a înregistrării video din 2016, sau respingerea tuturor acuzațiilor din rechizitoriu”.

Acesta este cel mai recent caz federal al lui Combs, în care a fost acuzat de trafic sexual, șantaj și transport pentru prostituție. Ieri, echipa sa a depus un al treilea apel pentru ca el să fie eliberat din închisoare înainte de proces, iar mai devreme astăzi, avocatul său a cerut ca procesul să aibă loc fie în aprilie, fie în mai 2025. În prezent, Combs rămâne în custodie federală, iar mâine este programat să apară în fața unui nou judecător în acest caz pentru o conferință privind situația.

Citește și