Bărbatul care a provocat patru incendii într-o singură noapte a fost prins de polițiști. El şi-a ars propria casă

invendii provocate in judetul suceava

Anchetatorii au anunţat că piromanul are 27 de ani. El a fost dus la o secţie de psihiatrie deoarece şi-a incendiat propria casă, dar şi pe cea a surorii sale.

„În cursul nopţii precedente poliţiştii din cadrul Poliţiei municipale Fălticeni au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că mai multe locuinţe şi anexe ard pe raza comunei Cornu Luncii. Poliţiştii au intervenit pentru identificarea persoanei care se face vinovată de incendierea locuinţelor şi a anexelor. În scurt timp a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptelor, respectiv un bărbat în vârstă de de 27 de ani, localnic, care şi-a incendiat propria locuinţă şi pe a surorii sale şi mai multe anexe ale altor gospodării. A fost luat în custodie de poliţişti şi a fost dus la o unitate medicală, secţia neuro-psihiatrie”, au anunţat reprezentanţii IPJ Suceava.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere, iar bărbatul va fi trimis la o expertiză care va stabili dacă a avut discernământ noaptea trecută.

Potrivit ISU Suceava, incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în satul satul Păiseni din comuna Cornu Luncii. Pompierii au stabilit că şase localnici au fost afectaţi de incendii în urma unei acţiuni intenţionate.

La faţa locului au intervenit la faţa locului pompierii cu opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate două case aflate în aceeaşi curte. Una dintre case a fost distrusă de flăcări, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru grămezi de fân aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ trei kilometri distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunţat la ora 4.00. Un alt depozit de fân a fost incendiat şi au ars aproximativ cinci tone de furaje.

Pe timpul intervenţiilor, cinci femei au suferit atacuri de panică şi au primit ajutor medical de la paramedicii SMURD. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Misiunile pompierilor de lichidare a flăcărilor s-au încheiat în jurul orei 6.00.

Exit mobile version