Bărbatul care i-a spart casa lui Nancy Pelosi în 2022 și l-a lovit pe soțul ei în cap cu un ciocan a fost condamnat la 30 de ani închisoare

Bărbatul care a pătruns în casa lui Nancy Pelosi, în 2022, și l-a lovit pe soțul ei cu un ciocan a fost condamnat vineri la 30 de ani de închisoare, au declarat procurorii federali, scrie Reuters.

Într-un atac motivat politic, David DePape a intrat cu forța în casa lui Pelosi din San Francisco în dimineața zilei de 28 octombrie 2022, cu o săptămână înainte de alegerile pentru Congres din acel an.

La momentul respectiv, Pelosi, Speaker-ul Camerei Reprezentanților, se afla la Washington.

Atacatorul, care conform procurorilor era adeptul teoriilor conspiraționiste de extremă dreaptă cunoscute sub numele de „QAnon”, a recunoscut în mărturia de la proces că intenția sa era să o ia ostatică pe Pelosi.

DePape, în vârstă de 44 de ani, l-a atacat pe soțul lui Pelosi, Paul, lovindu-l în cap cu un ciocan, înainte ca poliția chemată la fața locului să-l poată imobiliza. Un juriu l-a găsit pe DePape vinovat în noiembrie de „tentativă de rapire a unui ofițer federal” și „agresarea unui membru al familiei a unui ofițer federal”.

Paul Pelosi, în varstă de 82 de ani, a suferit fracturi de craniu și alte leziuni care continuă să îl afecteze, așa cum a descris într-o scrisoare adresată judecătorului, înainte de sentința de vineri. Pe lângă amețeli și o placă metalică în cap cu care va trăi toată viața, Pelosi a spus că se confruntă cu probleme de echilibru și are leziuni nervose permanente în mâna stângă.

Într-o scrisoare separată, Nancy Pelosi, o democrată care a fost prima femeie aleasa Speaker al Camerei, a îndemnat judecătorul să impună o pedeapsă „foarte lungă”.

Ea a menționat că DePape a strigat, potrivit rapoartelor, „Unde este Nancy?” după ce a pătruns în casa ei, repetând ceea ce au strigat unii intruși în Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021, când o mulțime de susținători ai fostului Președinte Donald Trump au luat cu asalt clădirea, în încercarea de a răsturna alegerile Președintelui Joe Biden.

Procurorii au cerut judecătorului de district federal, Jacqueline Scott Corley, din instanța federală din San Francisco, să-l condamne pe DePape, un cetățean canadian care locuia ilegal în SUA, la 40 de ani de închisoare.

Exit mobile version