• Numărul total al încălcărilor editoriale ale BBC a fost de 1.553.
  • Cu ajutorul A.I.-ului, s-au analizat 9 milioane de cuvinte din producția BBC.
  • Raport: A existat un „model profund îngrijorător de părtinire împotriva Israelului”.

De 1.500 de ori! De atâtea ori, BBC și-a încălcat propriile orientări editoriale, inclusiv imparțialitatea, acuratețea, valorile și interesul public cu privire la războiul Israel-Hamas, potrivit unui raport publicat de The Telegraph. Cercetarea a analizat patru luni de producție la televiziune, radio, știri online, podcasturi și social media. În plus, o echipă formată din aproximativ 20 de avocați și 20 de cercetători de date a contribuit la cercetare și a analizat nouă milioane de cuvinte din producție utilizând Inteligența Artificială (A.I.).

Care sunt concluziile raportului?

Cercetarea a constatat că a existat un nivel profund îngrijorător de părtinire împotriva Israelului. Israelul a fost asociat de companie cu genocidul de 14 ori mai mult decât gruparea teroristă Hamas. Alte concluzii au fost referitoare la modul în care BBC minimalizează terorismul grupării Hamas. De asemenea, au fost identificați jurnaliști care și-au arătat simpatia față de gruparea teroristă. Cel mai problematic s-a dovedit a fi BBC Arabic.

Ce spune BBC cu privire la acest raport?

Compania a spus că va analiza cu atenție acest raport. Unul dintre purtătorii de cuvânt spune că au existat analize serioase cu privire la metodologia raportului și că acesta nu a fost realizat în totalitate de oameni, ci a fost realizat cu ajutorul Inteligenței Artficiale.

Recomandări

TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?
NICI PE HARRIS, NICI PE TRUMP
FATA LUI ESTE MODEL
SĂ VEZI ȘI SĂ CREZI!

Citește și