• Menendez – fost șef al puternicei Comisii pentru relații externe a Senatului – se confruntă acum cu perspectiva a zeci de ani de închisoare.
  • Parlamentarii democrați i-au cerut să se retragă din Congres în lumina condamnării sale.
  • Menendez – fost șef al puternicei Comisii pentru relații externe a Senatului – se confruntă acum cu perspectiva a zeci de ani de închisoare. Parlamentarii democrați i-au cerut să se retragă din Congres în lumina condamnării sale.

Senatorul de New Jersey Bob Menendez a fost găsit vinovat de 16 capete de acuzare legate de o schemă prin care a acceptat mită, inclusiv lingouri de aur și un Mercedes-Benz, în schimbul ajutorării unor guverne străine. Un juriu l-a condamnat pe Menendez pentru toate acuzațiile, după mai mult de 12 ore de deliberare pe parcursul a trei zile. Procesul a durat nouă săptămâni, scrie BBC.

Menendez – fost șef al puternicei Comisii pentru relații externe a Senatului – se confruntă acum cu perspectiva a zeci de ani de închisoare. Parlamentarii democrați i-au cerut să se retragă din Congres în lumina condamnării sale.

„Senatorul Menendez trebuie să facă acum ceea ce este corect pentru alegătorii săi, pentru Senat și pentru țara noastră, și să demisioneze”, a declarat liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Vorbind cu reporterii după condamnarea sa, Menendez a susținut că este nevinovat. „Nu mi-am încălcat niciodată jurământul public”, a declarat el marți în fața tribunalului din New York. „Nu am fost niciodată decât un patriot al țării mele și pentru țara mea”.

Avocatul său, Adam Fee, s-a declarat „surprins și dezamăgit” de verdictul de vinovăție al juriului și a promis că va face apel „agresiv”. Procurorii au declarat că acest caz a reprezentat „niveluri șocante de corupție”.

„Nu a fost vorba de politică ca de obicei, ci de politică pentru profit”, a declarat Damian Williams, un avocat al Districtului de Sud din New York. „Acum că juriul l-a condamnat pe Bob Menendez, anii în care acesta și-a vândut funcția celui care a licitat cel mai mult au ajuns în sfârșit la sfârșit”, a spus Williams.

Menendez a pledat nevinovat în timpul procesului. Avocații săi au susținut că cadourile pe care le-a acceptat nu se califică drept mită, deoarece procurorii nu au reușit să demonstreze că acesta a întreprins vreo acțiune specifică ca urmare a primirii lor.

Citește și